Na de nederlaag vorige week tegen Triade was het aan De Eemvogels om de eerste helft van het veldseizoen met een positief gevoel af te sluiten tegen Erasmus. Erasmus had een week eerder de tweede plaats weten te bemachtigen en vooraf werd er dan ook een spannende wedstrijd verwacht. De Eemvogels ging de rust in met een verdiende 7-6 voorsprong. Na rust zakte de ploeg echter met name in aanvallend opzicht wat weg waardoor Erasmus uiteindelijk met een 11-13 overwinning aan de haal ging.

Bij de start van de wedstrijd was ploeg door coach van Dijk op scherp gezet. Er moest vanaf het eerste fluitsignaal strak verdedigd worden om niet net als de vorige week tegen een onoverbrugbare achterstand aan te lopen. Dat de boodschap was overgekomen bleek in de eerste helft. Verdedigend stond de thuisploeg goed waardoor Erasmus maar weinig kansen wist te creëren. Het was aan de schotzuiverheid van de tegenstander te danken dat de wedstrijd gelijk op bleef gaan. Tegenover doelpunten van Henk Luijk, Daniëlle Ras en Jeremi Mast wist Erasmus evenveel doelpunten te stellen. Het was uiteindelijk Jordi Mast die de voorsprong voor De Eemvogels wist te pakken met een treffer in het rustsignaal. Ruststand 7-6.

Na rust bleven de Soesters het in verdedigend opzicht goed doen. Er werd weinig ruimte geboden en aanvallen werden telkens voortijdig afgebroken. Henk Luijk wist met een mooie doorloopbal het gat te vergroten naar 2 punten in het voordeel van De Eemvogels. Dit was echter lange tijd het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Erasmus wist langzaam dichterbij te komen terwijl De Eemvogels steeds meer moeite hadden met het opzetten van aanvallen. Bij een 10-13 achterstand wist Jeroen van Kappel de spanning nog terug te brengen, maar de resterende minuten bleken onvoldoende om nog aanspraak te maken op een verdiend punt.

Met deze nederlaag sluit De Eemvogels de eerste helft van het veldseizoen af. Doel is nog altijd handhaving en met de behaalde zes punten is daar een goede eerste stap in gezet. Vanaf 12 november start de zaalcompetitie voor de Soesters die daarin zo snel mogelijk promotie naar de 3de klasse af willen dwingen.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Henk Luijk 3x, Jordi Mast 2x, Daniëlle Ras 1x, Jeroen van Kappel 1x