Dat de Soester korfballers actief zijn, is bekend. Naast competitiekorfbal (zowel wedstrijdkorfbal als breedtekorfbal) en speels sporten in de Kangoeroe Klup voor de allerjongsten, biedt De Eemvogels ook KorfbalFit aan. Hiermee wil de vereniging een nieuwe doelgroep aan zich binden.

Al een paar weken zijn er op de woensdagavond trainingen in het kader van KorfbalFit. Een activiteit die bedoeld is voor volwassenen die ongedwongen een gezellig uurtje willen sporten bij een vereniging. Niet in je eentje thuis of op een anonieme sportschool, maar bij een verenging met mensen die je kent.

Het is beslist niet nodig korfbalervaring te hebben. Ook is KorfbalFit niet leeftijdsgebonden. Er is geen competitiedrang; ongedwongenheid voert de boventoon bij het fit houden van lijf en leden. Tijdens de wekelijkse training staat dan ook de groep centraal. Met trainer/begeleider Jan van de Kuil wordt besproken wat er gaat gebeuren. Voor een ieder op het eigen niveau uiteraard.

De bal wordt gebruikt en ook de korven staan opgesteld. Dat wil niet zeggen dat het alleen om korfbal gaat. Een gedeelte van de tijd kan ook besteed worden aan andere sporten. Denk daarbij aan voetbal, badminton en hockey. Ook hier zijn de mogelijkheden onbeperkt.

‘We zijn nu een paar weken actief’, zegt trainer Van de Kuil, ‘en het gaat enorm leuk. Het is een spontane groep, er wordt bewogen en veel gelachen. Ontspanning door enige inspanning is de leus, en die wordt door velen goed begrepen.’ Zo ziet Van de Kuil tijdens zijn trainingen op woensdagavond oud-korfballers en mensen die niets hebben met deze sport. Zij komen mee met iemand die al is geweest en de meesten zijn direct enthousiast.

Ook belangstelling? De KorfbalFit-trainingen vinden in de wintermaanden plaats op woensdagavond van 19.00-20.00 uur in de sporthal van Sportboulevard De Engh (Dalweg 181, Soest). Na afloop nog even met elkaar napraten hoort er zeker bij. Iedereen mag vier keer gratis proeftrainen bij KorfbalFit. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie? Mail naar info@eemvogels.nl of bel met de coördinator KorfbalFit op 06-54250422.