Na de ruime overwinning van De Eemvogels vorige week, trad de ploeg deze zaterdag in Soesterberg aan tegen het bekende Wolderwijd. Waar de uitwedstrijd eerder dit seizoen nog zeer moeizaam werd gewonnen, had de ploeg ditmaal minder moeite met de ploeg uit Zeewolde. Bij rust was al een gat geslagen en bij het laatste fluitsignaal stond er een 22-12 eindstand op het bord.

Na de overwinning met grote cijfers van vorige week, moest De Eemvogels deze week wederom de winst pakken om nog mee te kunnen doen om het kampioenschap. De boodschap van coach Cor van Dijk was helder. Net zo fel en gedreven spelen als de week ervoor en de punten bleven thuis. Alhoewel dat thuis in dit geval in Soesterberg was, aangezien de thuishal bezet was door anderen.

Eindelijk weer een wedstrijd met de voltallige basis acht. Dat was goed te merken, want er werd goed samengespeeld en met maar 1 tegendoelpunt stond het al snel 8-1 in het voordeel van de Soesters. De doelpunten kwamen van alle kanten, want er waren maar liefst 5 verschillende spelers, waaronder Jeroen van Kappel, die voor deze acht doelpunten zorgden. Wolderwijd wist vooral hun dames goed in stelling te brengen en kon zo de score iets draaglijker maken. Met 9 tegen 4 punten was de ruststand in het voordeel van de Soesters.

Vers uit de kleedkamers wisten Ilse van Barneveld en Elisa van Hengstum hun kwaliteiten om te zetten in doelpunten. Met 12-6 wist Jade van den Brul haar dame 2 keer achter elkaar in verbijstering achter te laten en scoorde met een omdraaibal en een slim getimede doorloopbal. Na de vakwissel konden ook Henk Luijk, met zijn befaamde afstandsschot, en Jordi Mast, met zijn specialiteit het “kansje”, de score uitbreiden. De ploeg uit Zeewolde kon af en toe nog iets terugdoen, maar echt gevaarlijk werden ze nooit. Daniëlle Ras volgde het voorbeeld van haar teamgenoot, en ook zij scoorde tweemaal achter elkaar met en afstandsschot en een omdraaibal. De gebroeders Mast mochten beide nog een streepje achter hun naam zetten en bepaalden daarmee de eindstand op 22 tegen 12.

Een mooie overwinning voor de ploeg uit Soest die sinds vorige week weer goed draait. Een mooie bijkomstigheid is dat alle acht spelers minimaal tweemaal wisten te scoren. Volgende week weer een thuiswedstrijd, ditmaal wel gewoon in Sportboulevard de Engh, tegen DOC uit Bussum.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 4x, Jeremi Mast 4x, Daniëlle Ras 3x, Jordi Mast 3x, Elisa van Hengstum 2x, Jade van den Brul 2x, Ilse van Barneveld 2x, Jeroen van Kappel 2x