Na twee ruime overwinningen van De Eemvogels in de afgelopen weken, trad de ploeg deze zaterdag aan in de vertrouwde ‘Sportboulevard de Engh’. De eerdere ontmoeting tegen DOC in Bussum resulteerde in een duidelijke 9-23 overwinning voor de Soesters. Om kans te blijven maken op de 1e plaats moest ook deze wedstrijd gewonnen worden. Een gemakkelijke wedstrijd was het niet maar in de tweede helft wisten de Soesters een gat te slaan en deze voorsprong te behouden. Na een ruststand van 9-7 werd de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 19-13.

Het vlaggenschip van De Eemvogels lijkt de sterke vorm weer terug gevonden te hebben. Er mag echter geen enkele fout meer gemaakt worden in de afsluiting van dit zaalseizoen. DOC draait goed mee in de middenmoot en heeft kort geleden Noveas nog verslagen, een concurrent van De Eemvogels. Coach van Dijk was duidelijk en wilde de twee punten in Soest houden door middel van fel en volwassen spel.

Met de vertrouwde basis acht werd er fel gespeeld. Na het bijzonder snelle openingsdoelpunt van Jordi Mast werd er echter niet meer heel gemakkelijk gescoord. Middels het afstraffen van kleine concentratiefoutjes, bijvoorbeeld het niet in één keer vangen in de rebound, wist DOC bij te blijven. Aan het einde van de eerste helft stonden de Soesters voor; doelpunten van Jade van den Brul, Elisa van Hengstum en de gebroeders Mast zorgden voor een 9-7 ruststand.

Cor van Dijk was duidelijk in de kleedkamer: rustig blijven combineren en niet gaan forceren. De Soesters leken soms te graag te willen waardoor de betere kansen soms ingeruild werden voor geforceerde schoten of foute passes.

Eenmaal uit de kleedkamers werd dit advies direct opgevolgd. Ook in de tweede helft wist de oudere Mast met een snel doelpunt de score te openen. Van het tweede aanvalsvak bleven de dames Kraaikamp en van Hengstum hun doelpuntentotaal verhogen. In het eerste aanvalsvak pakte ook Henk Luijk vervolgens zijn doelpunten mee. Tim Luijk werd ingebracht en scoorde na zijn bekende vlijmscherpe passeerbeweging met een doorloopbal. De Soesters waren als collectief hard op zoek naar de twintigste treffer. Een treffer van Jade Kraaikamp bleek echter de 19e en de laatste aan de kant van de Soesters.

De overwinning op DOC betekende de derde op rij voor De Eemvogels. De komende twee weken zullen er geen wedstrijden gespeeld worden in deze poule. Op 4 maart spelen de Soesters een uitwedstrijd tegen de huidige nummer 1 TFS in Drachten. De komende weken zal er hard getraind worden om de comeback in de tweede seizoenshelft door te zetten en de eerste plek op te eisen.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Elisa van Hengstum 4x, Jeremi Mast 3x, Jade van den Brul 3x, Henk Luijk 2x, Tim Luijk 1x