Al eerder kondigde het bestuur van De Eemvogels aan over te gaan tot beleid gericht op voorkoming van grensoverschrijdend gedrag. Daartoe heeft het bestuur de regels zo als die zijn opgesteld door NOC*NSF en overgenomen door sportbonden waaronder het KNKV tot het beleid van De Eemvogels verklaard.

Deze regels zijn op de site van De Eemvogels te vinden. Ook is daar informatie te vinden over wat te doen bij (het vermoeden van) grensoverschrijdend gedrag. Voor verdere informatie kun je terecht op zowel de site van het KNKV als op de site van het NOC*NSF.

Als uitvloeisel van dit beleid stelt het bestuur het in bezit hebben van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor trainers, coaches, begeleiders of verzorgers van jeugdteams verplicht. Hierover is recent nog gesproken in het trainersoverleg met de TC.

Om in aanmerking te kunnen komen van een gratis verklaring heeft het bestuur de procedure gestart. Dat betekent dat De Eemvogels een account heeft aangemaakt op de site van ‘gratisvog’. Na het ontvangst van het account (duur maximaal 10 weken) en de controle op het voeren van beleid zetten we de VOG klaar waardoor de desbetreffende trainer, coaches, begeleider en verzorger van een jeugdteam de aanvraag definitief maakt. Hij/zij ontvangt daarover bericht per mail van De Eemvogels.

Levert dit vragen op mail dan naar bestuur@eemvogels.nl.