In de laatste twee wedstrijden van dit seizoen staat er voor De Eemvogels nog weinig op het spel. Voordat de competitie volgende week wordt afgesloten met een uitwedstrijd in Rotterdam, stond eerst de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Triade was de tegenstander. Eerder dit seizoen werd een slechte eerste helft gevolgd door een redelijke tweede helft, maar dit bleek toen onvoldoende voor de winst. Deze keer wisten de Soesters door middel van veel strijd goed bij te blijven tot aan halverwege de tweede helft. Een 3-5 ruststand kon echter niet worden omgebogen en Triade wist uiteindelijk de punten binnen te slepen.

Met Tessa Rademaker op de plek van de afwezige Jade Kraaikamp en Hélène van den Heuvel in plaats van de geblesseerde Daniëlle Ras begon De Eemvogels de wedstrijd. Het begin was nog wat onwennig, maar de jonge ploeg van coach Cor van Dijk wist zich in de wedstrijd te vechten door treffers van Elisa van Hengstum en Ilse van Barneveld. Tegenover 2 treffers van de tegenstander wist Jeroen van Kappel ook nog een treffer te stellen waarmee de ruststand op 3-5 werd bepaald.

Voor de Soesters was het in de tweede helft zaak om verdedigend zo door te gaan en om aanvallend met meer vertrouwen de combinaties aan te gaan. Met deze boodschap werd de thuisploeg de tweede helft het veld in gestuurd.

Direct na rust wist Henk Luijk met een doorloopbal de aansluitingstreffer te maken. Triade wist echter met geduldig spel telkens tot mogelijkheden te komen die ook nog regelmatig verzilverd werden. Hiermee sloegen ze een gat dat niet meer gedicht kon worden door De Eemvogels. Jeremi Mast wist met drie treffers de score voor de thuisploeg nog op te krikken en ook de ingevallen Tim Luijk wist nog twee keer de korf te vinden. Het slotakkoord was aan Triade dat de eindstand daarmee op 10-16 bepaalde.

In de laatste competitieronde speelt De Eemvogels in Rotterdam tegen Erasmus. Voor de thuisploeg staat er nog een kans op promotie op het spel, voor De Eemvogels een kans om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Henk Luijk 2x, Tim Luijk 2x, Elisa van Hengstum 1x, Ilse van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x