Zaterdag 27 mei was de dag van de kampioenen bij De Eemvogels. De C1 was zeker van een kampioenschap, maar voor de D1 en de A2 was het erop of eronder. Het werd uiteindelijk een prachtige zaterdag want alle teams wisten te winnen!

De stand van zaken voor de laatste wedstrijddag: De C1 was vorige week al kampioen geworden en kon de ongeslagen status nog behouden. De D1 zou bij winst of een gelijkspel zeker zijn van het kampioenschap. De A2 moest winnen om de eerste plek en daarmee het kampioenschap binnen te halen. Het werd een spannende dag, maar uiteindelijk wisten alle drie de teams het kampioenschap binnen te slepen.

Het spits werd afgebeten door de C1 dat in Soest moest zien af te rekenen met tegenstander MIA. De ploeg speelde uitstekend en wist met een solide 8-4 overwinning en een voorsprong van 5 punten op de concurrentie kampioen te worden.

De Eemvogels C1 | kampioen veldcompetitie voorjaar 2016-2017     vlnr Tessa Rademaker (coach), Yuna van Sas, Pim de Bruyn, John van den Boom (coach), Lotte Bruijn, Flora Shabani, Sem Beuving, Tethy van Homoet, Ingmar Visser, Iris den Otter, Mike van den Boom, Benieke Otte, Mika Bouwman, Lars van Amelsvoort, Rachel Tilborghs (niet op de foto: Sara Dijkhuizen (coach), Jelmer van Nuss (coach))

Voor zowel de D1 als de A2 stond er een uitwedstrijd op het programma. De D speelde uit in Putten tegen De Meeuwen en had aan één punt genoeg om kampioen te worden. Het team begon uitstekend en kwam al snel met 3-0 voor. Toch werd het nog spannend toen het halverwege de tweede helft 4-3 stond. Met de verlossende vijfde treffer werd duidelijk dat het team zou gaan winnen en dat er een feestje gevierd kon worden met alle supporters.

De Eemvogels D1 | kampioen veldcompetitie voorjaar 2016-2017     vlnr Merel Zwart, Gitta Rolandus Boers, Nathanja Snoek, Simon Mallon, Anouk Zwart, Ylva Visser, Julia de Boer, Rutger Veldman, July Felten, Marit de Boer, Jelle Zwart, Maartje van Overbeek en Stijn Zwart (niet op de foto: Elisa van Hengstum (coach) en Masja van de Hoef (coach))

De A2 speelde in Houten tegen Victum en moest winnen om kampioen te worden. In de vorige weken had het team al tweemaal eerder de kans om de eerste plek op te eisen, maar in beide gevallen gingen het toen net mis. Ook deze keer wist de ploeg het ontzettend spannend te maken. Bij het laatste fluitsignaal was het onduidelijk of er nou gelijk was gespeeld of dat er was gewonnen. De vreugde was echter gigantisch toen bleek dat de ploeg met 6-7 had gewonnen.

De Eemvogels A2 | kampioen veldcompetitie voorjaar 2016-2017     vlnr Leanne Snoek, Tim Beuving, Masja van de Hoef, Sander de Jongh, Elise Koning, Frederique van den Heuvel, Jesse de Boer, Charlotte Bielschowsky, Mark Luijk (niet op de foto: Henk Luijk (coach) en Eva de Boer (coach))

Alle teams zijn na de wedstrijden gehuldigd met oorkondes, bekers en medailles. Onder het genot van een stuk taart en een drankje zijn alle spelers gehuldigd door voorzitter Daphne Hilhorst. Iedereen van harte gefeliciteerd!