Met het zaalseizoen voor de deur stond er voor De Eemvogels nog één laatste wedstrijd op het programma in de eerste helft van de veldcompetitie. In Soest kwam het onbekend Regio ’72 op bezoek. De start van de thuisploeg was goed, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg uiteindelijk op. Met 4-10 gingen beide teams de rust in en uiteindelijk trok Regio met een 9-18 overwinning aan het langste eind.

Gezien de stand op de ranglijst leken de Soesters een moeilijke wedstrijd te gaan spelen. De start van de thuisploeg was echter goed en met geduldig aanvallen bleef de ploeg vrij gemakkelijk bij en kwam zelfs op voorsprong. Doelpunten van Henk Luijk, Hélène van den Heuvel en Jeremi Mast betekenden een 3-2 voorsprong. De vele kansen voor een uitbreiding van de voorsprong bleken niet aan De Eemvogels besteed; Regio ging efficienter met de mogelijkheden om en wist de achterstand in een ruime voorsprong om te zetten. Een doelpunt van Jordi Mast was voor De Eemvogels het enige wapenfeit nog in de eerste helft. Bij rust stond er een 4-10 tussenstand op het bord.

In tegenstelling tot vorige weken was het begin goed, maar werden de vele kansen vervolgens niet omgezet in doelpunten. Van Dijk was tevreden over het vertoonde spel en de inzet en maande de ploeg om met vertrouwen en overtuiging de tweede helft in te gaan.

Regio wist na rust de eerste treffer aan te tekenen maar dit was het startschot voor een offensief van De Eemvogels. Drie doelpunten op rij van Jeremi Mast en tweemaal Henk Luijk betekende dat het gat kleiner werd. De ploeg kreeg net als in de eerste helft vervolgens voldoende kansen om door te drukken, maar slaagde er niet in deze te verzilveren. De tegenstander kwam nog een aantal keer tot scoren en De Eemvogels wisten daar uiteindelijk nog twee treffers tegenover te zetten. Eindstand 9-18.

In de komende week zal de ploeg zich voorbereiden op de zaalcompetitie die op 11 november zal aanvangen.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 5x, Jeremi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Jordi Mast 1x