Na de laatste wedstrijden van afgelopen zaterdag zit de eerste helft van het veldseizoen erop. We zijn als vereniging ontzettend trots op de A2 en senioren 2. Beide teams wisten het kampioenschap te behalen met ook nog eens goed spel. Lees verder voor de verslagen en foto’s van beide teams en voor een overzicht van het seizoen van de andere teams.

Het was een veldseizoen waarin de F1 is begonnen met wedstrijden spelen en na een paar weken al wist wat winnen was. Waarin de D1 de laatste drie wedstrijden op rij won en vol vertrouwen de zaal ingaat. Waarin de C1 de eerste punten gelijk in de eerste wedstrijd wist te pakken en dit in de zaal ook van plan is. De B1 het iedere wedstrijd spannend wist te houden tot het laatste moment en daarmee de amusementswaarde heel hoog wist te houden. De A1 in uitwedstrijden wat moeite had met de tegenstander maar thuis het iedereen moeilijk kon maken. S4  prima mee wist te draaien en twee mooie overwinningen pakte. S3 tot en met de laatste wedstrijd om het kampioenschap meedeed maar helaas net te kort kwam en dat S1 in een loodzware poule twee belangrijke uitoverwinningen boekte.

A2

Vorige week zaterdag stond de kampioenswedstrijd van de A2 op het programma. In een duel met HKC (U) A2, die de titel al binnen hadden gesleept,  wist De Eemvogels A2 met duidelijke cijfers te winnen (13-20). Hierdoor was een gedeelte titel met het team uit Utrecht een feit! Vooraf was de opdracht voor het team van coaches Jelmer van Nuss en Jeremi Mast duidelijk. Er moest uit gewonnen worden van directe concurrent HKC om de gedeelde eerste plaats op te eisen. Bij winst zou het team dan qua punten gelijk komen met de Utrechtse koploper. Doelsaldo en onderling zouden in deze poule bijzaak zijn, winst zou dus het belangrijkste zijn. Met typisch herfstweer begonnen de Soesters ontzettend goed aan de wedstrijd, met een voorsprong van vier doelpunten als gevolg. HKC wist bijna op gelijke hoogte te komen na een iets mindere periode van de uitploeg. De eerste helft werd echter zeer volwassen uitgespeeld: zeer gevarieerde, effectieve aanvallen die mooie doelpunten als gevolg hadden. In de rust gaven de coaches aan dat er een ontzettend goede eerste helft gespeeld was, maar dat de wedstrijd nu pas echt zou beginnen. Met een voorsprong van 6-8 was er nog van alles mogelijk. De complimenten en oppeppers werden uitgedeeld alvorens het veld weer werd opgezocht. Direct vanaf de start van de tweede helft werd dit goede spel voortgezet. Dit keer kregen de Utrechters niet de kans om weer op gelijke hoogte te komen. De verdediging hield alles goed op slot en de doelpunten bleven komen. De sterk fluitende scheidsrechter floot nog eenmaal met een eindstand van 13-20.

Boven: coach Jeremi Mast, Charlotte Bielschowsky, Rianne Koning, Eva Kok, Thirza Zijtveld, Margriet Kok, Aniek van de Hoef en coach Jelmer van Nuss.

Onder: Nils de Boer, Viggo Schellevis, Michael van Bijleveld en Mark Luijk

S2

Na de dalende lijn van vorig jaar, heeft De Eemvogels 2 zich in het eerste veldseizoen van het nieuwe competitiejaar weten te herpakken. Met een aantal veranderingen in de opstelling dit seizoen, heeft De Eemvogels 2 weer laten zien wat ze in huis heeft. Ongeslagen hebben de spelers van dit team het kampioenschap binnen weten te slepen in poule 35. Het begin was wat onwennig. Wisselingen in de basis-acht werkten ook niet mee aan stabiliteit binnen het team. Echter, heeft dit geen invloed gehad op de koers die dit team van begin af aan voer. regelmatig werd het doelsaldo opgevoerd tot boven de 20 per wedstrijd. regen, hagel, zon of wind, het maakte allemaal niets uit. elke wedstrijd werd opnieuw gewonnen. Complimenten en felicitaties aan de spelers hiervoor. Het feit dat alle tegenstanders een doelsaldo in de min hebben waar De Eemvogels 2 de ranglijst aanvoert met een doelsaldo van 56 in de plus, laat zien dat dit team niet thuishoort op dit niveau. Desalniettemin is de overwinning er niet minder om. Door altijd voor het spel te gaan, en te willen blijven korfballen, hebben de spelers er toch een strijd van weten te maken. Het kampioenschap is dan ook meer dan verdiend. Ook al was de strijd om het kampioenschap na vier wedstrijden al gestreden in het voordeel van De Eemvogels, ook de laatste twee wedstrijden werden mooi uitgespeeld. Het kampioenschap is binnen. De taart was lekker. De Eemvogels 2 zal in de zaalcompetitie 27 poules hoger gaan spelen. Hopelijk biedt dit meer uitdaging en ruimte voor groei richting het wedstrijdkorfbal.

Boven: Tim Luijk, Jeroen van Kappel, Koen van Barneveld, Jelmer van Nuss en coach Manny Schuin

Onder: Jade Kraaikamp, Susan Verbeij, Mariëlle Luijk en Tessa Rademaker (niet op de foto Nico Meijer)