Op 9 december speelde De Eemvogels een zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Midlandia. Waar op het veld met één punt verschil werd gewonnen, kwamen de Soesters nu twee punten te kort. Een gelijkopgaande wedstrijd resulteerde in een eindstand van 19-17.

Nadat het tweede van De Eemvogels het goede voorbeeld gaf met een ruime winstpartij, was het aan het vlaggenschip om ook de twee punten mee te nemen naar Soest. Midlandia pakte echter direct de leiding en gaf die de eerste helft niet meer uit handen. Toch bleef het een gelijke strijd middels doelpunten van Danielle Ras, Hélène van den Heuvel en de gebroeders Mast. De teams leken met een tussenstand van 11-9 de kleedkamers in te gaan. Jordi Mast stak daar echter een stokje voor met twee snelle schoten.

In de kleedkamer werd snel de conclusie getrokken dat de oude vorm eindelijk weer hervonden was, na de eerdere minder sterke wedstrijden. Doelpunten werden veel makkelijker gemaakt, nu de taak om dit in de tweede helft door te zetten.

Na opnieuw twee snelle treffers van de ploeg uit Bunnik pakten de Soesters voor het eerst de voorsprong: 13-14. Jordi Mast, van den Heuvel en Jeroen van Kappel waren de doelpuntenmakers.

Tot aan de laatste fase bleek het een kwestie van stuivertje wisselen. Ilse van Barneveld en opnieuw van den Heuvel en Mast zorgden voor een voorsprong. In de laatste drie minuten scoorde Midlandia echter driemaal, wat resulteerde in een einduitslag van 19-17.

Voor De Eemvogels was het een opsteker dat de ploeg deze wedstrijd 50 minuten lang een heel goed niveau haalde. Als ook de laatste 10 minuten van de wedstrijd tot een goed einde gebracht kunnen worden zal de eerste overwinning niet lang meer op zich laten wachten.

Komende week staat voor De Eemvogels de thuiswedstrijd tegen Kesteren op het programma.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Jeremi Mast 5x, Hélène van den Heuvel 3x, Ilse van Barneveld 1x, Daniëlle Ras 1x, Jeroen van Kappel 1x