Op 16 december speelde De Eemvogels thuis tegen de koploper uit Kesteren. Het spel van vorige week bracht vertrouwen bij De Eemvogels om het de koploper moeilijk te maken. Helaas lukte het de Eemvogels niet in eenzelfde tempo te scoren als de uitploeg Kesteren. De sterke verdediging kon het doelsaldo van de Eemvogels niet goedmaken, de wedstrijd eindigde met een stand van 14-25.

De eerdere resultaten van de koploper Kesteren waren bekend bij de Eemvogels. Coach Cor van Dijk gaf aan dat het zaak was om met vertrouwen te verdedigen en geen enkel schot van Kesteren zonder druk richting de korf te laten vertrekken. De Eemvogels opende de score, een vrije bal van Henk Luijk ging moeiteloos door de korf. In de verdediging bleek al snel dat Kesteren ook onder druk makkelijk de korf wist te vinden. Kesteren wist achtmaal op rij te scoren voordat de thuisploeg wat terug kon doen. Afstandsschoten van Jordi Mast en Elisa van Hengstum betekenden dat de ploeg iets dichterbij kwam. Vrije ballen van Henk Luijk en Jeroen van Kappel brachten de ruststand op 7-13.

Jordi Mast opende de score in de 2e helft met wederom een afstandsschot. Ook Henk Luijk was op schot zaterdag en zorgde er met zijn 4e treffer voor dat de tussenstand op 11-19 kwam. Koen van Barneveld werd tegen het einde van de wedstrijd nog ingebracht op de plek van Jeremi Mast om voor meer druk in de verdediging te zorgen. Kesteren bleef echter zeer schotzuiver en wist verder uit te lopen. Doelpunten van Ilse van Barneveld, Elisa van Hengstum en Jeroen van Kappel maakten dat de wedstrijd eindigde met een stand van 14-25.

Ondanks de strijd en inzet geen punten voor De Eemvogels. De stijgende lijn in het spel biedt echter perspectief voor de aanstaande uitwedstrijd in Hilversum tegen directe concurrent De Corvers.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 6x, Elisa van Hengstum 3x, Jordi Mast 2x, Jeroen van Kappel 2x, Ilse van Barneveld 1x