Tegen De Corvers uit Hilversum was het voor De Eemvogels zaak om eindelijk van de hatelijke nul af te komen. De ploeg uit Hilversum stond voorafgaand één punt boven de Soesters en het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden. De eerste helft was De Eemvogels met name verdedigend goed op dreef en wist de ploeg met een 4-6 voorsprong de rust in te gaan. Een slap begin van de tweede helft maakte dat de ingezette eindspurt onvoldoende bleek. Bij het laatste fluitsignaal stond er een teleurstellende 14-13 op het bord.

Na een korte winterstop in verband met de feestdagen trad De Eemvogels in Hilversum aan tegen De Corvers. Uit de eerste aanval wist de tegenstander de score te openen, maar de daaropvolgende fase nam De Eemvogels het initiatief volledig over. Daniëlle Ras en Tessa Rademaker wisten de achterstand om te zetten in een voorsprong. Vervolgens was het aan de heren om de score verder uit te bouwen; Henk Luijk tweemaal, Jeroen van Kappel en Jeremi Mast brachten de stand op 2-6. In het restant van de eerste helft vonden beide ploegen moeilijk de korf ondanks de vele doelpogingen aan met name de kant van De Eemvogels. Vlak voor rust scoorde De Corvers tweemaal met een vrije bal en daarmee kwam de stand op een 4-6 voorsprong.

Het spel in de eerste helft was goed, al was het zonde dat het gat niet veel groter was dan twee punten. In de tweede helft werd daarom Tim Luijk regelmatig ingebracht om het scorend vermogen van de Soesters te vergroten.

De Eemvogels begon echter slap aan de twee helft en gaf direct de zorgvuldig opgebouwde voorsprong weg. Pas na drie doelpunten van de tegenstander wisten Tessa Rademaker en Jeremi Mast weer de korf te vinden en de stand gelijk te trekken. Beide teams wisten vervolgens regelmatig de korf te vinden, al waren De Corvers daarin net iets zorgvuldiger. Tim Luijk en Daniëlle Ras scoorden, maar het gat besloeg toen al drie punten in het nadeel van De Eemvogels. In het slotoffensief scoorden Hélène van den Heuvel en Jeroen van Kappel nog en zij wisten daarmee de spanning terug te brengen in de wedstrijd. In de laatste minuut volgende nog een spervuur aan afstandsschoten, maar de scherpte ontbrak om alsnog met een punt naar Soest terug te keren. De uitslag biedt desondanks hoop voor de terugwedstrijden in de tweede helft van de zaalcompetitie. De Eemvogels krijgt daarin alle concurrenten nog op bezoek in Soest.

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel 3x, Tessa Rademaker 2x, Daniëlle Ras 2x, Henk Luijk 2x, Jeremi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Tim Luijk 1x