In de eerste thuiswedstrijd in 2018 voor De Eemvogels kwam het bekende Tiel naar Soest. Eerdere ontmoetingen werden verloren, al was er een stijgende lijn zichtbaar in de resultaten tegen deze tegenstander. In een gelijkopgaande eerste helft wisten de Soester lange tijd op 1 punt afstand te blijven. Pas aan het einde van de tweede helft wist Tiel een gat te slaan en de overwinning binnen te slepen. Een solide wedstrijd van de thuisploeg betekende slechts een nipte nederlaag, eindstand 12-16.

Met Tessa Rademaker en Koen van Barneveld als vervangers van Ilse van Barneveld en Jeroen van Kappel begon de thuisploeg aan de wedstrijd. Tiel wist de score te openen maar beide ploegen wisten om en om de korf te vinden. Bij een 6-7 stand hadden Henk Luijk driemaal, Jeremi Mast tweemaal en Koen van Barneveld de doelpunten aan Soester kant verzorgd. Kort voor rust bracht Tiel de ruststand op 6-9.

Coach van Dijk was tevreden over het vertoonde spel en maande de ploeg om door te zetten en in een goed resultaat te geloven tegen deze op papier sterke tegenstander.

In tegenstelling tot vorige wedstrijden kwam De Eemvogels goed uit de rust. Elisa van Hengstum, en wederom Luijk en Mast wisten het gat terug te brengen tot twee doelpunten. Tot aan 11-13 bleef het spannend, mede door afstandsschoten van Elisa van Hengstum en Jeremi Mast. Het slotakkoord van Tessa Rademaker was het laatste wapenfeit van De Eemvogels. Kort daarvoor had Tiel met drie treffers op rij de wedstrijd in het slot gegooid. Eindstand 12-16.

Al met al een wedstrijd die vertrouwen geeft voor de komende serie wedstrijden. De ploeg wist de hele wedstrijd bij te blijven en deed zeker niet onder voor de tegenstander. Komende zaterdag speelt de ploeg in Heelsum tegen nummer 3 DKOD.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 4x, Jeremi Mast 4x, Elisa van Hengstum 2x, Tessa Rademaker 1x, Koen van Barneveld 1x