Tegenstander Kesteren was er in de vorige speelronde al in geslaagd het kampioenschap te behalen. Daarmee stond er voor beide ploegen weinig op het spel en kon er vrijuit gespeeld worden. Na een goede start viel De Eemvogels voor rust iets terug (9-4). Het team bleef zich echter vol inzetten maar kwam aanvallend tekort tegen Kesteren. Eindstand 19-8.

In de bekende basis-acht was de start van de Soesters uitstekend. Henk Luijk scoorde met een strafworp en Jordi Mast wist met een schot de voorsprong uit te breiden. Verdedigend stond De Eemvogels uitstekend en in eerste instantie wisten de schutters van Kesteren maar met moeite tot aanvallen te komen. Pas na een kwartier kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Met meerdere afstandsschoten kwam Kesteren op voorsprong, maar direct daarop scoorden Jeremi Mast en Jeroen van Kappel om de stand weer gelijk te trekken. Verdedigend bleef het goed waardoor het makkelijk scorende Kesteren de voorsprong maar moeizaam wist uit te breiden. Het was daarom zonde dat De Eemvogels ook moeilijk tot scoren kwam. Kesteren was het scherpst van afstand en bracht de ruststand op 9-4.

De start van de tweede helft was vergelijkbaar met die van de eerste helft. Ilse van Barneveld en Jeremi Mast scoorden voor De Eemvogels dat met geduldig en zorgvuldig spel dichterbij wist te komen. Deze zorgvuldigheid werd helaas niet vast gehouden en naarmate de tweede helft vorderde scoorden de schutters van Kesteren steeds makkelijker. Jordi Mast en Jeroen van Kappel verzorgden het slotakkoord voor De Eemvogels, waar Koen van Barneveld en Tessa Rademaker ook nog in het veld kwamen. Bij een eindstand van 19-8 gaf coach van Dijk aan dat er aanvallend stappen te maken zijn, maar dat er tegen deze tegenstander die vrijwel alle wedstrijden dit seizoen ruim 20 doelpunten maakten, op verdedigend vlak een goede wedstrijd was gespeeld.

Over 3 weken staat voor De Eemvogels de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. In Soest zijn De Corvers de tegenstander en met winst in deze wedstrijd kan De Eemvogels nog een plaats stijgen op de ranglijst.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Ilse van Barneveld 1x, Henk Luijk 1x