Zaterdag 10 maart was het een drukte van belang in de sportzaal aan de Smitsweg. Op de uitnodiging van de Soester Korfballers voor de Kangoeroe Klup-dag waren zo’n 25 kinderen afgekomen. Onder het toeziend oog van mama’s en papa’s werd deze grote kinderschare bezig gehouden met leuke balspelletjes. Dit alles om te laten zien hoe jonge kinderen bij De Eemvogels wekelijks terecht kunnen om met elkaar te genieten van sportief bezig zijn.

Dat er van plezier sprake was, was wel duidelijk. De kinderen deden enthousiast mee. De bal door de korf krijgen bleek nog niet zo eenvoudig. Minder moeite hadden de kinderen om door de korf te kruipen. Alweer een ander spelletje waarbij alle mogelijke varianten met de korf werden benut. Maar ook het spel met de slalom, over de evenwichtsbalk lopen en achter de rollende bal aan, wat het ook was het gaf grote lol en riep veel enthousiasme op bij de grote schare van toeschouwers.

Na afloop ontving elk kind een mooi diploma. En al was het diploma nog zo belangrijk, het plezier van het uur met elkaar spelen overheerste. Dankzij de inzet van de begeleiders van De Eemvogels verliep de bijeenkomst prima en weten weer meer ouders en kinderen hoe leuk het is om je aan te sluiten bij de Kangoeroe Klup van De Eemvogels.

Al een aantal jaar organiseert de korfbalvereniging De Eemvogels wekelijks een ‘Kangoeroe-uurtje’. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar worden leuke spelletjes georganiseerd onder leiding van een vast team van trainers. Alles is gericht op plezier. Van competitiedwang is geen sprake. Vanaf zaterdag 31 maart trainen de Kangoeroes weer op het korfbalveld aan de Henriëtte Blaekweg in Soest.

Bekijk alle informatie over de Kangoeroe Klup op www.eemvogels.nl/kangoeroeklup.