Voor de Schoolkorfbaldag van De Eemvogels op zaterdag 24 maart zijn alle basisscholen uitgenodigd. De teams uit groep 3 t/m 8 zijn gevormd door de scholen en de korfbalvereniging treft de laatste voorbereidingen voor deze sportieve dag.

De kinderen uit groep 3/4 kunnen zich uitleven tijdens de Schoolkorfbaldagspelochtend. Via een parcours van verschillende spelletjes maken de kinderen op een speelse manier kennis met korfbal. In de middag is het tijd voor de kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8. Tijdens het Schoolkorfbaltoernooi strijden de teams van de verschillende scholen tegen elkaar om de felbegeerde bekers.

De Schoolkorfbaldag van De Eemvogels heeft een goede naam. Deze jaarlijkse sportactiviteit laat kinderen en ouders op een unieke manier kennismaken met de korfbalsport. De dag is ieder jaar weer goed georganiseerd. De hele vereniging is erbij betrokken. De teams uit groep 3/4 worden de hele ochtend begeleid door een gastheer of gastvrouw. Dit zijn veelal spelers uit het eerste team en het eerste juniorenteam van de korfbalclub. De wedstrijden van de groepen 5/6 en 7/8 worden professioneel geleid door eigen scheidsrechters van de vereniging.

De organisatie is er klaar voor om volgende week veel kinderen en hun ouders op het sportcomplex van De Eemvogels aan de Henriëtte Blaekweg in Soest te verwelkomen.