De vorige keer tegen Viking had De Eemvogels het betere van het spel, maar werden de kansen niet afgerond en werd er uiteindelijk verloren. Met enkele wijzigingen in de samenstelling van de vakken werd ditmaal een goede wedstrijd neer gezet tegen de ploeg uit Wijk bij Duurstede. Na een ruststand van 5-1 werd de wedstrijd met een 12-9 einduitslag winnend afgesloten.

Het verlies in Wijk bij Duurstede enkele maanden geleden was ongelukkig te noemen en de ploeg was er daarom op gebrand om een goede teamprestatie neer te zetten. Met gestructureerd aanvalsspel en een sterke verdediging werd al snel een gat geslagen. Twee doelpunten van Tim Luijk en treffers van Christiaan Snoek, Koen van Barneveld en Tessa Rademaker aan de kant van De Eemvogels brachten het gat voor rust op vier aangezien Viking slechts 1 treffer wist te maken.

In de rust werd er met tevredenheid teruggekeken op de eerste helft en gaf coach Manny Schuin aan dat het zaak was om goed in beweging te blijven en de rust te bewaren.

Na rust begon de ploeg uit Soest goed, een tegentreffer van Viking werd gevolgd door doelpunten van Hélène van den Heuvel, Christaan Snoek en Mischa van Ouwerkerk. Beide vakken bleven goed draaien, scoren en verdedigen. Dit leidde uiteindelijk tot een 11-6 tussenstand na wederom twee treffers van Tim Luijk en één van Koen van Barneveld. Viking kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd, maar De Eemvogels wisten door middel van strijd en het blijven vasthouden aan de structuur de wedstrijd met een duidelijke overwinning af te sluiten. Na een goed opgezette aanval wist Koen van Barneveld de 12-9 eindstand op het bord te zetten.

Volgende week speelt de A1 wederom thuis, deze keer tegen Animo uit Geldermalsen (15.00).