Zaterdag 28 Januari speelde De Eemvogels 1 een uitwedstrijd tegen d’Ommerdick. Voor de Soesters telde na de resultaten van de afgelopen weken alleen de winst. Na een solide eerste helft kwam de ploeg in de tweede helft pas echt op gang. Een goede teamprestatie maakte uiteindelijk een 5-22 eindstand in het voordeel van De Eemvogels.

d’Ommerdick wist nog wel de openingstreffer te maken, maar dit werd direct beantwoord door een doelpunt van Henk Luijk. In het tweede aanvalsvak wisten de dames Elisa van Hengstum en Jade van den Brul allebei een mooi punt te maken. Na onder andere een afstandschot van Jordi Mast, die na een korte afwezigheid vanwege een blessure weer op het veld stond, liep de stand vrij snel uit naar 1-6. De Eemvogels werkte goed samen in zowel de aanval als verdediging. Wegens de afwezigheid van Jeroen van Kappel, stond Tim Luijk in de basis. Hij wist onder meer met een afstandsschot voor de 3-8 te zorgen en speelde een solide wedstrijd.

Bij rust was de stand 3-9, tot tevredenheid van coach Cor van Dijk. Waar in de vorige wedstrijden de overtuiging wat leek te ontbreken, was de ploeg er nu vanaf het begin vol in gegaan met een goede eerste helft tot gevolg. In de tweede helft was het zaak om de score uit te bouwen en verdedigend niets meer weg te geven.

De tweede helft begon voorspoedig voor het Soester achttal. Door afstandsschoten van Henk Luijk, Elisa van Hengstum en Jordi Mast en twee goals van Jade van den Brul na prima uitgespeelde aanvallen, liep de stand op naar 3-15. Vervolgens wisten Tim Luijk en Jeremi Mast ook nog de korf te vinden. Door afwezigheid van Danielle Ras stond Tessa Rademaker in de basis en ook zij wist haar goede optreden met een doelpunt te bekronen. Na wederom een treffer van Jeremi Mast bracht coach van Dijk Hélène van den Heuvel en Koen van Barneveld in het veld om zo nieuwe energie in het team te brengen. Hélène van den Heuvel vond direct de korf door na een goede actie af te ronden en in de slotminuten wist Koen van Barneveld met een mooi doelpunt de 5-22 eindstand op het bord te zetten.
Na een aantal tegenslagen heeft De Eemvogels weer als vanouds gespeeld en heeft de ploeg getoond klaar te zijn voor de laatste weken van het zaalseizoen. Komende zaterdag speelt de ploeg in de Banninghal in Soesterberg tegen Wolderwijd.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 5x, Jordi Mast 4x, Elisa van Hengstum 3x, Tim Luijk 3x, Jade van den Brul 2x, Jeremi Mast 2x, Tessa Rademaker 1x, Hélène van den Heuvel 1x, Koen van Barneveld 1x