Over korfbal

Waarom korfbal?
Korfbal is de ultieme teamsport. Je kunt alleen door samen te werken scoren. Dat samenwerken doe je met de jongens én meisjes in je team; korfbal is de enige gemengde teamsport ter wereld. Korfbal is goed voor de motorische ontwikkeling, omdat je zowel leert aanvallen als verdedigen. Lichamelijk contact is niet toegestaan, waardoor korfbal een veilige sport is zonder dat daar beschermende middelen voor nodig zijn. Sportiviteit en gezelligheid staan bij korfbal hoog in het vaandel. Iedereen kan zijn plek vinden in een korfbalteam. En korfbal is een goedkope sport.

Spelregels
Dankzij duidelijke spelregels verloopt een korfbalwedstrijd sportiever en dus leuker. Op de website van KorfbalMasterz worden de belangrijkste spelregels op een simpele manier uitgelegd. Ook hebben zij een eenvoudige samenvatting geschreven van alle officiële korfbalregels. Zo kun jij je spelregelkennis vergroten. Je zult merken: hoe beter je de regels kent, hoe meer plezier je beleeft aan korfballen! Ken jij alle spelregels? Test hier je kennis.

Iets voor jou?
Benieuwd of korfbal iets voor jou is? Kom dan kijken bij een echte korfbaltraining. Sterker nog: je mag vier keer gratis komen meetrainen!

Lees hier meer over De Eemvogels.
Lid worden? Meld je direct aan via het inschrijfformulier.