Over korfbalvereniging De Eemvogels

KV De Eemvogels is al meer dan 40 jaar dé korfbalvereniging van Soest. Een kleine, gezellige vereniging met veel ambitie. 

De Soester Korfbalvereniging De Eemvogels is opgericht op 16 mei 1975. We zijn een enthousiaste en ambitieuze vereniging. Zo willen we in 2020 200 leden hebben en met senioren 1 en de A1 in de tweede klasse spelen. Ons uitgangspunt hierbij is dat de gezelligheid de prestatie niet in de weg mag staan, maar de prestatie ook de gezelligheid niet in de weg mag staan.

Teams
Dit seizoen nemen we met tien teams deel aan de competitie; vier seniorenteams en zes jeugdteams. Daarnaast hebben we nog twee speciale teams: de KorfbalFit en de Kangoeroes.

De spelers van KorfbalFit trainen op woensdagavond, maar spelen geen competitie. Iedereen is welkom bij KorfbalFit. Korfbalervaring is niet noodzakelijk.

In de Kangoeroe Klup kunnen kinderen van 3 t/m 6 jaar zich lekker uitleven. Kangoeroes spelen nog geen competitie, maar trainen wel elke week gezellig samen op zaterdagochtend. Nieuwe Kangoeroes zijn altijd welkom voor een proeftraining! Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Buiten en binnen
Korfbal is een binnen- en buitensport. Van maart tot en met oktober trainen en spelen we op ons korfbalveld aan de Henriëtte Blaekweg (de zomervakantie uitgezonderd). Van november tot en met maart trainen en spelen we in de zaal. Onze thuiszaal is Sportboulevard De Engh aan de Dalweg. De trainingstijden kun je vinden op de website.

Bij uitwedstrijden verzamelen bij onze thuislocatie van dat moment (veld of zaal). Bij de jeugdteam vragen we ouders om bij toerbeurt het vervoer naar de uitwedstrijden te verzorgen.

Veilig sportklimaat
Bij De Eemvogels voeren we gericht beleid op een veilig sportklimaat.

Activiteiten
Naast de trainingen en wedstrijden worden er bij De Eemvogels ook veel activiteiten buiten het korfballen om georganiseerd.

Vier keer gratis proeftrainen
Nieuwsgierig naar onze club en de korfbalsport? Je bent van harte welkom om vier keer gratis te komen proeftrainen! We hebben geen wachtlijst.
Lid worden? Meld je direct aan via het inschrijfformulier.

ONZE MISSIE

KV De Eemvogels is de korfbalvereniging van Soest. Een sportclub waar iedereen kan korfballen en/of kan deelnemen aan de diverse nevenactiviteiten. De Eemvogels is een warme en veilige vereniging waar sportiviteit, vriendschap en gezelligheid centraal staan. De positieve sfeer biedt de leden de mogelijkheid om zichzelf te zijn en zich op hun eigen niveau te kunnen ontwikkelen.
De Eemvogels, de korfbalvereniging waar je je thuis voelt!