Na een gezellig maar intensief kamp zijn de superhelden teruggekeerd uit Stroe. De strijden zijn gestreden, de spellen zijn gespeeld. In deze terugblik lezen jullie hoe de superhelden het hebben gedaan.

Dag 1
Dat de jeugdspelers als superhelden richting Stroe zouden gaan was al duidelijk. Het programma was echter nog onbekend! Ook voor de kampleiding, want de superhelden in de wolken besloten namelijk onze plannen te dwarsbomen. Dit mocht niet baten; de kampcommissie wist wel wat in elkaar te bouwen.

Vrijdag 30 juni stapten de circa 30 deelnemers en de leiding de auto’s in. Na een ritje van een half uur bereikte de groep het kampterrein in Stroe. De commissie had al plannen gemaakt over de slaapzalenverdeling. Daar kwam uiteraard niets van terecht; alle helden waren sterk genoeg om hun eigen kamer af te dwingen. Vrijwel alle jeugd sliep in de grote slaapzaal, die overigens ongeveer 48 uur werd bezet door de dames uit de D en C. Het spel ‘weerwolven’ bleek geen moment saai te zijn. De dames uit de A2 hadden een eigen blokhutje op het terrein, vergezeld door Eva die alles mooi in de gaten kon houden. De heren uit de C1 vonden het wel best; ergens aan de andere kant van het terrein hadden zijn hun eigen territorium.

Dat het eten goed geregeld was was volledig te danken aan Marielle en Tessa die de catering verzorgden. Zo konden de deelnemers de eerste avond hun superheldenreserves opladen met duizenden koolhydraten. Tessa heeft zich met een aantal van 200 pannenkoeken flink uitgeleefd.

Na het eten werd de competitiedrang al duidelijk. Het was tijd voor de teamindeling! De jeugd werd flink door elkaar gegooid om enkele superhelden te kunnen vertegenwoordigen. Team Batman, Team Superman, Team Spiderman, Team Mega Mindy en Team Super Mario zouden de degens kruisen.

Om zich mentaal voor te bereiden op de eerste strijd, levend stratego, voerden de superhelden een veelzijdige warming up uit. Lummelen, schieten op de korf, tikkertje en verstoppertje zorgden ervoor dat de spieren goed warm draaiden. De volledige groep werd in tweeën gedeeld: levend stratego zou gaan beginnen. Met superheldenfamilie ‘the incredibles’ als thema gingen de teams de strijd met elkaar aan. Verhitte duels werden uitgevoerd: robots werden verwoest door baby Jack Jack, Mr. Incredible won vrijwel elke strijd en Syndroom maakte geen schijn van kans. Met een gelijke eindstand van 1-1 sloten de superhelden het eerste duel af. Onder het genot van een drankje en héél veel chips keek de groep gezamenlijk de film ‘the incredibles’. Snapte iedereen ook gelijk waar al die fel gekleurde karakters nou vandaan kwamen… De groep bleek nog aardig verstandig. De laatste bengel ging om 2 uur naar bed. Tenminste.. Gingen naar de slaapzaal.

Dag 2
7 uur ’s ochtends was het zover: Superheldenochtendgymnastiek! De groep kwam fris en fruitig (not) buiten, om in de aanwezigheid van een lichte bui te gaan sporten. Push-ups, burpees, planking, knieën heffen. Ga zo maar door. Stroe werd één groot krachthonk. Met een ochtendrondje van 1,5 kilometer werd de ochtendgymnastiek afgesloten. Met door modder besprenkelde gezichten liepen de helden de kantine in: tijd voor ontbijt!

Waar we normaal gesproken elk jaar naar een meer vertrekken om te zwemmen, was het dit jaar anders. Het slechte weer zorgde ervoor dat we op het terrein zouden blijven. Maar niet getreurd: de spelletjesmiddag stond voor de deur. Fysieke kwaliteiten werden getraind, maar presentatievermogen en mentale kwaliteiten waren even belangrijk. Toen de teams wilde beginnen aan het spelletjestoernooi kwamen de geruchten dan toch uit: versterking zou arriveren. De elite 4, ook wel bekend als Myrthe, Cas, Jennifer en Esmee van de kangoeroes, kwamen om de superheldenteams te versterken!

Alle teams speelden twee rondes van het denkspel ’30 seconds’. Fair play werd intact gehouden door scheidsrechter Tessa, het fanatisme zorgde namelijk haast voor kleerscheuren. Nog geen twintig meter verderop werden de fysieke kwaliteiten getest: het blokkenspel Kubb liet zien dat de superhelden van de Eemvogels motorisch extreem vaardig zijn. Waar de blokken bomen hoog door het veld vlogen, explodeerde de ‘koningsblok’ keer op keer weer.

Dan de presentatieskills. Elke groep kreeg een driedelige opdracht. Binnen de korte podiumtijd die ze kregen van de leiding zouden zij vertellen waarom hun superheld nou echt de beste is. Een korte pitch eindigend met een slogan, opgevolgd door een dans, liedje of theatervoorstelling zou verklaren waarom hun superheld de beste zou zijn. Alle kangoeroes bleken zeer nuttig met een extra opdracht: zij mochten een logo maken die hun superheld zou vertegenwoordigen. De jury nam plaats en keek met genot naar alle pitches. Vrijwel alle groepjes kozen voor een acteersessie. Team Mega Mindy liet zien dat haar teleporteerkrachten elke boef te baas zijn. Team Super Mario bedacht een eigen lied, aangevuld door vele moves. Het verwoesten van blokken en het grijpen van de muntjes was duidelijk zichtbaar. Uit het niets was het July a.k.a. Spiderman die de zaal in vloog. Aangevuld door een breakdance met danspartner Koen toonden zij de flexibiliteit en lenigheid waar Spiderman over bezit. Met een prachtige pitch en ‘het S-symbool’ sloot Team Superman af. Team Superman greep dan ook de titel van beste pitch. Maar wacht, we vergeten één team… De prijs voor beste voorstelling ging naar Team Batman! Batman, ook wel bekend als Cas maakte een weergaloze entree door het raam, schakelde twee vijanden uit en werd direct de liefde verklaard door een jongedame. Deze act, bestaande uit charisma, actie, spierkracht en bravoure verdiende absoluut de eerste prijs.

Na dit spel waren de cateringhelden bezig met een massamaaltijd aan pasta te brouwen. Vier verschillende soorten pasta waren meer dan genoeg voor de volledige groep. Dit bleek een heuse taak: één van de twee cateringhelden besloot het diner over te slaan en een dutje te doen…

Na het eten werd er verschrikkelijk nieuws gebracht: één van de superhelden is vermist! Direct werden de superheldenteams ingeschakeld voor hulp. Zes helden waren verspreid over het terrein met informatie. Een combinatie van al deze informatie zou leiden tot de sleutel: de vondst van de vermiste superheld! In een ouderwets spel van levend cluedo voerden de kinderen meerdere opdrachten uit. Het bouwen van een menselijke toren, het uitvoeren van push ups, het maken van een bestek toren. Niets bleek te gek! Wat echter wel een beetje gek was, was dat één groepje midden op het terrein een liedje ging zingen. Later bleek dat Superheld Jelmer ze dit liet doen voor meer informatie, vanuit een boom!

Vele groepjes hadden bijna alle superhelden gevonden, er bleek nog een missende schakel. Het spel duurde langer en langer, tot dat Koen eens besloot een duik in het schoonmaakhok te maken. Eva liet zien flink lenig te zijn, het schoonmaakhok was immers niet zo groot. Zo won Team Spiderman het levend cluedo. De avond werd opnieuw afgesloten met een drankje en een hapje. Dit keer bleken meerdere helden het een slimmer plan vonden om toch maar op tijd naar bed te gaan…

Dag 3
Op zondag konden de deelnemers lekker uitslapen. Na een uitgebreid ontbijt maakten de superhelden zich klaar voor de zwaarste opdracht tot dat moment: schoonmaken en opruimen! Als collectief werd het hele terrein opgeruimd zodat we de laatste activiteit in alle rust konden uitvoeren. Na een lekkere lunch, bestaande uit broodjes knakworst, maakten de helden zich klaar voor de laatste mentale strijd: de superheldenquiz! Wie is de vijand van spiderman? Wat zijn de krachten van Wolverine? Welke helden hebben het schutterstoernooi van 2017 in Soest gewonnen? Vele teams bleken ontzettend sterk en maakte zeer weinig fouten. Na het eerste deel van de vragen stond Team Spiderman met een grote voorsprong vooraan. Deel twee bestond uit vragen over superheldenprestaties door ‘normale’ mensen. Wie hield onder water het langst zijn adem in? Hoe ver was de langste sprong tijdens een wedstrijd verspringen? Wat is de recordtijd op de 100 meter? Daar was dan toch een inhaalslag: Team Mega Mindy pakte met één punt verschil de quiztitel!

Na deze quiz werd de rit naar huis gestart. Meerdere ouders kwamen alle superhelden ophalen. Ouders die zich beschikbaar stelden om heen of terug te rijden: enorm bedankt! Aangekomen op onze eigen superheldenbasis in Soest werd er afscheid genomen en een fijne vakantie gewenst.

Het was een ontzettend leuk kamp, ook zo bevonden door de leiding. Iedereen trok met elkaar op en nodigde elkaar uit om met alle spellen mee te doen. Nieuwe vriendschappen werden gemaakt, een compliment voor de gezelligheid en de bereidheid om samen te spelen. Tijdens elk spel deden jullie keihard je best en lieten zien hoe waardevol de combinatie van hard werken en gezelligheid wel niet kan zijn. Als leiding willen wij jullie ontzettend bedanken voor die leuke kamp, de uitgebreide fotorapportage volgt nog! Geniet van de zomervakantie. Rust lekker uit, kom veilig terug en start weer fris en fruitig aan het nieuwe school –en sportjaar!

Groetjes van de leiding,
Elisa, Sara, Hélène, Tessa, Sara, Marielle, Maaike, Rianne, Eva, Jordi, Jelmer, Koen, Henk en Jeremi