Na de belangrijke overwinning van vorige week reisde De Eemvogels af naar Deventer. In Deventer ontmoette De Eemvogels de nog onbekende tegenstander Devinco. In de eerste helft vielen de doelpunten makkelijk voor Devinco en gingen zij met een voorsprong van 9-3 de rust in. De tweede helft kwam De Eemvogels sterk terug maar lukte het bij een stand van 10-7 helaas niet het gat de dichten. Eindstand 13-7 voor Devinco.

In het herfstachtige weer in Deventer starten De Eemvogels tegen Devinco. Na een minuut of 5 opende Devinco de score en wist dit in korte tijd uit te bouwen naar een 4-0 voorsprong. De Eemvogels waren niet scherp genoeg in de verdediging en daar wisten ze in Deventer gebruik van te maken. Halverwege de eerste helft kwamen de Soesters beter in de wedstrijd en lukte het mee te scoren met de tegenstander. Een eindspurt van de tegenstander kort voor rust maakte dat het gat onnodig groot werd. Bij rust keek De Eemvogels tegen een 9-3 achterstand aan.

Coach Cor van Dijk gaf aan dat er zowel aanvallend als verdedigend meer scherpte en overtuiging nodig was om terug te komen in de wedstrijd. Het lukt Devinco in de eerste helft nog om uit de rug weg te lopen van De Eemvogels. Dit mocht in de tweede helft niet meer voorkomen.

In de tweede helft werd fel gestart door de Soesters, de aanval stond vlot en er werd goed rekening gehouden met de wind. Dit zorgde ervoor dat de voorsprong van Devinco langzaam slonk tot een 10-7 halverwege de tweede helft. Na een doelpuntloze periode was het echter Devinco dat de voorsprong weer uitbreidde waardoor de Soesters helaas de wedstrijd niet naar hun hand konden zetten. De eindstand werd 13-7 in het voordeel van Devinco.

Volgende week speelt De Eemvogels de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen Regio ’72.

Doelpuntenmakers:, Jordi Mast 3x, Elisa van Hengstum 2x,, Henk Luijk 1x, Jeremi Mast 1x