Afgelopen zaterdag, 2 december, speelde De Eemvogels een thuiswedstrijd tegen Huizen. Met nog geen enkele gewonnen wedstrijd was het doel om ditmaal de twee punten thuis te houden. Helaas bleek dit wederom niet haalbaar en moest De Eemvogels de matige wedstrijd, na een 4-11 ruststand, met een verlies van 10-20 bekopen.

Vrij snel na de start van de wedstrijd wist Huizen de eerste twee punten te scoren en begon De Eemvogels de wedstrijd al met een achterstand. Jeroen van Kappel wist met een vrije bal de nulstand van het bord te halen voor de Soesters. Hierna was er een vreemde trend te bemerken in het verloop van de wedstrijd waarbij maar liefst zesmaal achter elkaar gescoord werd door een strafworp, waarvan maar twee voor De Eemvogels, gescoord door Jeremi Mast en Henk Luijk. Dit zorgde voor een totaal onnodige gefrustreerde sfeer in het veld wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Gelukkig wist Daniëlle Ras het patroon te doorbreken met een prachtige doorloopbal en zette zij de stand op 4-6. Helaas wist Huizen door slim spel uit te lopen naar een 4-11 ruststand. De tegenstander ging net wat beter en slimmer met de omstandigheden om dan de thuisploeg.

Met een doorloopbal van Ilse van Barneveld en een afstandsschot en vrije bal van Henk Luijk, liet De Eemvogels de felheid en energie zien die nodig was om in te lopen op Huizen. Hiermee werd bij de start van de tweede helft de achterstand teruggebracht tot vier punten. Helaas kon de ploeg dit niet volhouden en volgde een reeks aan punten door de tegenstanders waar De Eemvogels onvoldoende weerstand tegen kon bieden. Invaller Tim Luijk wist nog tweemaal met een afstandsschot de korf te vinden en ook Jordi Mast scoorde nog een keer met een omdraaibal die hij vaker laat zien. Helaas mocht het niet meer baten en was Huizen al te ver uitgelopen. Met een eindstand van 10-20 verlieten beide teams het veld.

Komende week staat voor De Eemvogels de nu al cruciale uitwedstrijd in Bunnik tegen Midlandia op het programma.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 3x, Tim Luijk 2x, Ilse van Barneveld 1x, Daniëlle Ras 1x, Jeroen van Kappel 1x, Jeremi Mast 1x, Jordi Mast 1x