Zaterdag 20 januari verliet De Eemvogels aan het einde van de middag Soest om naar Renkum af te reizen voor de uitwedstrijd tegen DKOD. Ondanks het verlies tegen DKOD in de Soesterse sporthal, was De Eemvogls vastberaden goed spel te laten zien en eventuele punten mee te pakken. Na een matige eerste helft en een hele goede tweede helft bleven alle punten helaas achter in Renkum (20-15).

Geconcentreerd begon De Eemvogels aan de eerste helft van de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel voor de thuisploeg maar De Eemvogels wist snel mee te scoren. De stand ging gelijk op en De Eemvogels bereikte haar eerste en laatste voorsprong van de wedstrijd met 2-3. Doelpunten werden gemaakt door Jeremi Mast en Henk Luijk. Het team uit Renkum liet zich niet de les lezen en scoorde vijf keer terwijl De Eemvogels achterbleef met drie punten. Voor de rust wisten Jeremi Mast en Jordi Mast nog doelpunten mee te pakken. Helaas leek het DKOD makkelijker af te gaan de korf te vinden en was de stand bij rust 12-5.

Na de rust kwam De Eemvogels vol goede moed het veld op voor de tweede helft. De tweede helft verliep beter dan de eerste helft en begon met doelpunten van Jeroen van Kappel en Hélène van den Heuvel. Alle heren uit het team scoorden nogmaals één keer en met enkel een paar tegen doelpunten kwam De Eemvogels toch weer erg dichtbij met een stand van 14-11. A-junior Elise Koning werd voor een derde keer ingezet in een wedstrijd van Eemvogels 1. Na goed mee te draaien in het aanvalsspel scoorde zij al snel met een afstandsschot. Ook John van de Boom werd ingebracht in de wedstrijd en maakte daarmee zijn debuut. Vervolgens kwam De Eemvogels opnieuw erg dichtbij met enkel twee doelpunten achterstand door doelpunten van Henk Luijk en Hélène van den Heuvel. De stand werd hierbij op 16-14 gezet.

DKOD gaf de wedstrijd niet uit handen en in het laatste deel van de wedstrijd scoorde zij meer dan De Eemvogels. De Soesters speelden een uiterst sterke tweede helft en hadden op basis van het vertoonde spel recht op minstens een punt. In de eindfase wist de ploeg de aansluitingstreffer echter niet meer te maken. De eindstand van de wedstrijd kwam op 20-15. Ondanks het goede spel dat werd laten zien in de tweede helft was het niet genoeg voor een overwinning van De Eemvogels op de club uit Renkum.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Keizer Karel in de Banninghal in Soesterberg op het programma.

Doelpunten: Henk Luijk 4x, Jeremi Mast 3x, Jordi Mast 3x, Hélène van den Heuvel 2x, Jeroen van Kappel 2x, Elise Koning 1x