Zaterdag 23 september speelde de B1 uit tegen koploper Koveni. Het team was bang voor een nederlaag aangezien zij tijdens de thuiswedstrijd tegen deze ploeg geen schijn van kans maakten. Maar deze keer ging het anders!

Al in een van de eerste minuten scoorde Iris met een mooi schot de 1-0. De tegenpartij schrok, ze hadden ons onderschat. De B1 speelde heel goed samen en de verdedigers zaten goed op de aanvallers. Er werd veel aangevallen door de Eemvogels. De tegenpartij, de spelers waren ouder en ook veel groter, bleef wel de betere partij; zij scoorden drie maal. Het lukte Ingmar nog om twee keer te scoren. De Eemvogels kreeg in de eerste helft twee strafworpen en die gooide Ingmar er moeiteloos in. De B1 ging vol goede moed de rust in; de stand was 3-3. De tegenpartij baalde ontzettend. Zo’n goed spel van de Eemvogels hadden ze duidelijk niet verwacht.

De tweede helft begon veelbelovend. Het was heel spannend. De B1 had mooie kansen. Lotte nam een paar keer goed de verdediging over en later scoorde ze met een prachtige doorloopbal het vierde punt. Sem en Lars zaten continu boven op de aanvallers. Uiteindelijk won Koveni met 9-4 maar wat bleef de B1 goed overeind. Dit belooft wat voor de rest van het jaar.