Zaterdagochtend kreeg de C1 van De Eemvogels het Soesterkwartier op bezoek.
Vorige week werd uit bij het Soesterkwartier een moeizame 2-4 overwinning behaald. De spelers wisten dat er wederom winst te behalen viel, maar dat het niet een makkie zou worden.
Toch leek het zaterdag heel anders te worden, er werd direct fel gestart en voordat iedereen besefte wat er gebeurde had Sem de 1-0 er al in liggen, zelfs uw verslaggever heeft deze actie gemist. Een kleine twee minuten later was het wederom Sem die met een afstandsschot de score verdubbelde en binnen vijf minuten stond de 2-0 op het scorebord. Zou het dan toch een makkelijke wedstrijd worden?

Het ging mogelijk te gemakkelijk waardoor de concentratie wat afnam bij de Soesters. Goed spel leidde wel tot veel kansen, maar in de afronding werd de scherpte gemist. Halverwege de wedstrijd stond er dan nog steeds maar 2-0 op het scorebord. Dan moest het in de 2e helft maar gebeuren.

De Eemvogels kwam scherp uit de kleedkamer en het was Ingmar die met een mooie doorloopbal de wedstrijd definitief op slot gooide en de 3-0 op het scorebord zette. Daarna werd het een wat meer gelijk opgaande strijd met kleine kansen aan beide kanten. Uit het niets viel tien minuten voor tijd de 3-1. Dit was het startsein voor Soesterkwartier om nog eens alles te geven. De Eemvogels bewaarde echter de rust en speelde de wedstrijd prima uit.

Wederom een goede overwinning van de Eemvogels die daarmee de koppositie in de competitie behouden en volgende week bij winst uit tegen Sparta Nijkerk, de nummer twee, kampioen kunnen worden.