Toen vorig jaar werd besloten om het eerste team van De Eemvogels in de breedteklasse in te schrijven was het even afwachten hoe dit uit zou pakken. Het seizoen werd geopend met een uitwedstrijd tegen Woudenberg. Bij de start was het vooral zoeken voor de Soesters die al snel tegen een 4-1 achterstand aankeken. Halverwege de eerste helft werd het ritme gevonden en werd de achterstand al snel omgebogen in een voorsprong. Eindstand 10-16.

Aangezien het vorig seizoen telkens lastig was een om een volledig team op de been te brengen werd er richting het huidige seizoen besloten dat De Eemvogels zich in plaats van in de wedstrijdklasse in de breedteklasse in zou gaan schrijven. Dit betekent minder verplichtingen en het maakt het uitwisselen van spelers tussen teams beter mogelijk om zo blessures en afwezigheid op te vangen. Na ruim 15 jaar in de wedstrijdklasse was dit toch even slikken, maar in de voorbereiding op dit seizoen werd al wel duidelijk dat het team zin heeft in dit jaar.

De eerste wedstrijd was in en tegen Woudenberg. Vanuit het tweede team sloten Masja van de Hoef en Anouk Zwart aan. Laatstgenoemde begon in de basis en maakte daarmee haar debuut in het eerste team. De start van de Eemvogels was wat moeizaam. Het spel was redelijk verzorgd maar de afronding ontbrak telkens waardoor Woudenberg op voorsprong kon komen. Het eerste doelpunt aan Soesterse kant kwam van Ilse van Barneveld en Maurice van Dillen bracht de tussenstand halverwege de eerste helft op 4-2. Ondanks de hitte bleef De Eemvogels rustig zoeken naar doelpunten en dit geduld werd uiteindelijk beloond. Voor rust werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Onder meer twee treffers van aanvoerder Jeremi Mast en een treffer van Koen van Barneveld droegen daaraan bij. Ruststand 4-6.

Na rust vielen de doelpunten aan beide kanten makkelijker. Elise Koning luisterde haar terugkeer na een knieblessure op met een mooie treffer van afstand. Anouk Zwart wist bij haar debuut met zowel een afstandsschot als een strafworp te scoren. Na rust viel ook Masja van de Hoef in en ook zij debuteerde verdienstelijk in het eerste. Bij 10-12 leek het nog even spannend te worden, maar in de laatste 10 minuten liepen de Soesters uit naar een 10-16 voorsprong. Daar bleef het ook bij.

Volgende week spelen zowel het 2e als 1ste team achter elkaar een thuiswedstrijd. Voor S1 is dan MIA uit Amersfoort de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 4x, Anouk Zwart 2x, Elise Koning 2x, Jeremi Mast 2x, Maurice van Dillen 2x, Daniëlle Ras 1x, Ilse van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x, Jordi Mast 1x