Na een pauze van enkele weken werd afgelopen zaterdag de zaalcompetitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Viking. De Soesters waren nog zonder verliespunten maar gezien de heenwedstrijd werd een lastige wedstrijd verwacht. Aanvallend liep het prima bij De Eemvogels, maar verdedigend was het de zwakste wedstrijd in tijden. Na een 7-8 achterstand bij rust werd ook in de tweede helft het lek niet gedicht. Eindstand 20-23.

Aan de kant van De Eemvogels maakte July Felten haar basisdebuut en viel Tethy van Homoet in de tweede helft verdienstelijk in. Voor rust waren beide teams aan elkaar gewaagd en scoorden de teams veelal om en om. Voor De Eemvogels wist July Felten bij haar basisdebuut ook een mooie afstandstreffer te maken. De 7-8 stand bij rust was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de rust werd besproken dat er met name verdedigend meer beleving moest komen. Die beleving kwam er zeker, echter vooral in aanvallend opzicht. Verdedigend werden de fouten aan Soesterse kant voortdurend afgestraft door de gasten uit Wijk bij Duurstede. In een tweede helft met veel doelpunten probeerde De Eemvogels bij te blijven en aan te haken. Het gat met Viking werd echter nooit kleiner dan twee punten en zo werd de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar verloren. Eindstand 20-23.

Volgende week speelt De Eemvogels uit in Rhenen tegen Arena.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Jeremi Mast 4x, Ilse van Barneveld 2x, Jeroen van Kappel 2x, Nando Kraaikamp 2x, Elise Koning 1x, July Felten 1x, Jade Kraaikamp 1x, Stijn Zwart 1x