Nadat vorige week de eerste nederlaag van het seizoen werd geleden was het aan De Eemvogels om met een reactie te komen. In Rhenen was Arena voor de tweede keer dit seizoen de tegenstander. De gewenste reactie kwam er want na een 7-9 voorsprong bij rust werd dit in de tweede helft uitgebreid naar een 13-18 overwinning.

Door de nederlaag tegen Viking in de vorige speelronde waren een aantal ploegen dichterbij gekomen op de ranglijst. Om het gat met de andere ploegen enigszins in stand te houden was het zaak voor De Eemvogels om geen punten te verspelen tegen de hekkensluiter. Een gemakkelijke wedstrijd werd het echter niet want net als in de heenwedstrijd bleek Arena een stugge tegenstander. In de eerste helft waren het met name de dames aan Soesterse kant die voor de doelpunten zorgden. Ilse van Barneveld en Rianne Koning waren met zuivere afstandsschoten belangrijk voor De Eemvogels. Vlak voor rust werd een 6-9 voorsprong gepakt maar tegentreffer in de laatste seconde maakte dat het spannend bleef.

Na rust kwam De Eemvogels echter niet meer in de problemen. Aanvallend werd vaak de goede oplossing gevonden en ook de heren van De Eemvogels begonnen te scoren. Bij 13-18 werd er afgefloten en konden de punten mee naar Soest. Volgende week is er geen competitiewedstrijd maar in de daaropvolgende twee weken staan uitwedstrijden tegen concurrenten TZ en Sparta op het programma.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 5x, Ilse van Barneveld 4x, Rianne Koning 4x, Jeroen van Kappel 3x, Jade Kraaikamp 1x, Jeremi Mast 1x