‘Korfbal heeft gewoon alles’

SOEST – Het nieuwe seizoen van korfbalvereniging De Eemvogels begint goed. Voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd presenteert de vereniging haar nieuwe sponsor. ‘We zijn heel blij met de support van Lancyr+Deelen’, vertelt voorzitter Daniëlle Ras.

Vlak voor aanvang van wedstrijd van De Eemvogels 1 is het veld goed gevuld. De hekken zijn versierd. De korven staan al klaar voor de wedstrijd tegen Hemur Enge. Uit de speakers klinkt muziek. De senioren en junioren komen in tweetallen het veld oplopen in hun nieuwe wedstrijdtenue. Rob de Peuter en Victor Deelen, eigenaren van Lancyr+Deelen, kijken elkaar goedkeurend aan. ‘De shirts zien er fantastisch uit. We zijn blij om als echt Soesters bedrijf een echte Soester vereniging te kunnen steunen’, vertelt De Peuter.

DeEemvogels1

‘We zien veel overeenkomsten tussen De Eemvogels en Lancyr+Deelen. Dat is ook de reden waarom we ervoor kiezen om deze vereniging te sponsoren’, knikt De Peuter. ‘De Eemvogels is een kleine vereniging met veel groeipotentie. Lancyr+Deelen is ook begonnen als kleine speler. De afgelopen jaren is ons werk flink gegroeid. Met een klein, hecht team zorgen we ervoor dat alles draait. Dat zien we ook terug bij De Eemvogels. Binnen de vereniging kent iedereen elkaar, jong en oud. Wij vinden dat een belangrijk aspect en besteden hier binnen ons werk ook veel aandacht aan. Pas als we een klant kennen, kunnen we hem goed helpen.’

De Peuter is niet onbekend met het korfbalspel. ‘Ik gooi zelf ook graag een balletje. Al van jongs af aan ben ik veel te vinden op het korfbalveld. Daar heb ik ook mijn vrouw ontmoet. We zijn een echt korfbalgezin; onze twee kinderen korfballen ook.’ Wat maakt het spel zo bijzonder? ‘Korfbal heeft gewoon alles. Positiespel, baltechniek, conditie. De sport wordt vaak onderschat, maar dat is onterecht. Waarom denk je dat voetbaltrainers hun spelers adviseren om eens te kijken naar een korfbalwedstrijd? Zo leren ze wat mandekking is.’

A1

Het logo van de nieuwe sponsor prijkt op de uit- en thuisshirts van het eerste seniorenteam en op de shirts van de junioren. Ook op de rokjes van de dames en broekjes van de heren komt het logo van Lancyr+Deelen ook subtiel terug. Daarnaast heeft de sponsor de teams ook voorzien van nieuwe tassen. ‘We dragen het logo van Lancyr+Deelen met trots op onze borst’, stelt Ras, tevens aanvoerder van De Eemvogels 1.