S1 2013-2014_4305

De Eemvogels speelde afgelopen zaterdag tegen een bekende tegenstander, waarvan op het veld nipt verloren werd.

Deze zaterdag moesten de Soester korfballers spelen tegen Ermelo. Een ploeg die inmiddels bekend is geworden. Ook bij deze tegenstander kon er van alles gebeuren. Eemvogels hebben al eens punten gepakt tegen Ermelo, maar andersom ook zo. Helaas was het begin van de Eemvogels niet sterk genoeg. De bal was lang in bezit van de ploeg, maar tot een score kwam het niet. Ermelo daarin tegen wist uit hun eerste aanval direct twee keer te scoren. En toen de Eemvogels met een mooie doorloper via Jeroen van Kappel hun eerste punt ook op het bord konden zetten, was het al 1-3. Na een heel vreemd einde van de eerste helft, waarin na een zware overtreding van Ermelo de scheids liet doorspelen en dat resulteerde in een doelpunt voor Ermelo, gingen de Eemvogels met een vreemd gevoel de kleedkamers in.

1-5 achter? Dat kán niet jongens! Zo klonk de speech van coach Rick Mast. Er moest teruggevallen worden op het simpele spelletje! Geen gekke dingen, gewoon korfballen!

Na rust werd een gekregen vrije bal goed benut door Jeremi Mast. Er werd een wissel toegepast aan de kant van de Eemvogels. Henk Luijk werd bedankt voor zijn inzet en Nando Kraaikamp mocht het in zijn plaats gaan proberen. Die maakte gelijk de 3-7 met een kansje na rebound. De andere aanval van de Eemvogels was ook van plan om de score wat aan te trekken en Jeroen van Kappel en Jeremi Mast wisten allebei te scoren met een afstandschot. Helaas wist Ermelo weer wat uit te lopen. Daar antwoordde Jade van den Brul en Daniëlle Ras op met mooi samenspel waaruit de laatstgenoemde kon scoren. Ook Jordi Mast pakte zijn puntje mee met een wegtrekbal. De Ermelose ploeg kreeg nog een strafworp die netjes werd afgemaakt. In de slotfase van de wedstrijd lukte het de Eemvogels nog om even gas te geven. Jade van den Brul scoorde een ver afstandschot en Daniëlle ras volgde haar voorbeeld. 9-11 werd de eindstand. In deze fysieke wedstrijd, die soms iets uit de hand liep, trok Ermelo dit maal aan het langste eind.