S1 2013-2014_4305
Afgelopen zaterdag was Rood Wit op bezoek bij De Eemvogels. Beide ploegen staan in onderste helft van de poule. Coach Rick Mast vertelde zijn spelers dat een overwinning zeker mogelijk was mits zij hun eigen spelletje speelden.

Dat ‘eigen spelletje’ werd gespeeld. In de eerste 10 minuten scoorden drie dames van De Eemvogels de eerste drie doelpunten van de wedstrijd: Irina van der Wal (een afstandsschot), Nienke van Berkel (een kans achter de korf) en een mooi afgeronde actie van Jade van den Brul. De intimidatietechniek, aanhoudend schreeuwend communiceren in het veld, van Rood Wit mocht niet baten. Door het hoge speeltempo in het aanvalsvak kon de score met nog vier doelpunten worden uitgebreid. Net voor rust wist Rood Wit toch nog een doelpunt te maken middels een vrijebal. De Eemvogels ging met een stand van 7-1 met een goed gevoel de rust in.

Na de rust kwam Rood Wit razendsnel uit de startblokken. Desalniettemin wist Jordi Mast als eerste een kans te verzilveren. Rood Wit wist in zes minuten tijd het verschil tot drie punten terug te brengen. Nadat de Soester korfballers hun concentratie, 20 minuten na rust, hervonden hadden, stond de stand op 12-8 (met afstandschoten van Jordi Mast, Irina van der Wal, Jade van den Brul en Jeremi Mast). Ondanks dat Rood Wit tot vier keer over vers bloed in het veld bracht om een verschil te maken, mocht dat niet baten. De Eemvogels waren te sterk, te geconcentreerd en te gedreven om deze wedstrijd nog uit handen te geven. Nadat Nando Kraaikmap in het veld was gekomen voor de geblesseerde Henk Luijk, was het voor De Eemvogels ondenkbaar om deze wedstrijd met verlies af te sluiten. Met een eindstand van 14-9 was het een goeie wedstrijd van De Eemvogels en een verdiende overwinning.