S1 2014-2015

Zaterdag 27 september stond voor de Eemvogels een zware uitwedstrijd in IJmuiden op het programma.

Zelfuitgesproken kampioenskandidaat DKV moest na 2 verloren wedstrijden vol aan de bak om nog in de race te blijven. De Eemvogels hadden daarentegen een goed gevoel over gehouden aan de overwinning tegen Amsterdam en konden vrijuit spelen.

De ploeg uit Soest begon sterk aan de wedstrijd en wist met veel beweging en goed afronden het niveau van de wedstrijd hoog te houden. Danielle Ras, Henk Luijk, en Jeremi en Jordi Mast scoorden allen 2 keer. DKV wist echter goed bij te blijven en kwam vlak voor het rustsignaal op gelijke hoogte door de 8-8 te maken. Ondanks de gelijke stand kon er tevreden teruggekeken worden op het spel in de eerste helft. Zowel aanvallend als verdedigend werd een hoog niveau gehaald en coach Rick Mast spoorde de ploeg dan ook aan dit door te zetten.

In het begin van de tweede helft lag het tempo wederom hoog. De gebroeders Mast en Jade van den Brul scoorden voor de Eemvogels en DKV kon hier maar 1 doelpunt tegenover stellen. De 9-11 voorsprong kwam daarna echter onder druk te staan en de thuisploeg wist de stand weer gelijk te trekken. Na een mooie aanval wist Jeremi Mast de 11-12 aan te tekenen en daarmee was het verzet van de tegenstander gebroken. DKV probeerde het nog wel maar de Eemvogels speelden de wedstrijd goed uit en Danielle Ras en Henk Luijk bepaalden de eindstand op 11-14.