familiedag_2012Op zaterdag 27 juni sluiten de korfballers van De Eemvogels het korfbalseizoen op een sportieve manier af. De korfballers spelen samen met hun niet-korfballende familieleden en vrienden een korfbaltoernooi.

Tijdens de jaarlijkse ‘Familiedag’ nodigen de korfballers hun familieleden en vrienden uit om samen te korfballen. Deze niet-korfballers staan nu een keer binnen de lijnen van het veld in plaats van langs de zijlijn. Pas in het veld realiseren familieleden en vrienden zich vaak dat korfbal veel dynamischer is en meer van je vraagt dan dat tijdens het aanmoedigen soms lijkt.

De Eemvogels verwelkomen zaterdag 60 van hun eigen leden en 70 niet-korfballers op het sportcomplex aan de Henriëtte Blaekweg. De in totaal veertien teams spelen ‘s middags eerst een aantal wedstrijden binnen hun eigen poule. Daarna vinden de halve finale en finale plaats. Nadat de toernooiwinnaar bepaald is, gaat de barbecue aan en sluiten de korfballers samen met hun familieleden en vrienden het seizoen feestelijk af.

Op naar het nieuwe seizoen
Medio augustus starten de korfballers weer met trainen. In het laatste weekend van augustus worden de eerste wedstrijden gespeeld. De vereniging neemt volgend seizoen met vier seniorenteams en zes jeugdteams deel aan de competitie. De selectie van De Eemvogels staat vanaf augustus onder leiding van de nieuw aangetrokken trainer/coach Cor van Dijk en komt, dankzij de promotie zowel op het veld als in de zaal, uit in de derde klasse.

 

Alle informatie voor de deelnemers verschijnt nog op de website.