Afgelopen maandag deden 60 kinderen van Bink Kinderopvang mee met de korfbalclinic van De Eemvogels. Er werd goed gesport op het veld!

Om 9.30 uur stonden Jelmer, Arianne, Hélène en Manny op ons korfbalveld om het materiaal voor de clinic klaar te zetten. De verwachting was dat er tussen de 25 en 30 kinderen zouden komen, maar uiteindelijk bleken dit er bijna 60 te zijn! Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Warming up
Een warming up is essentieel voor je gaat sporten. Dat weten alle Eemvogels en nu ook deze kinderen van Bink Kinderopvang. Vol enthousiasme begon de eerste groep met de warming up onder begeleiding van onze Eemvogels. De 27 kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar deden allemaal gezellig mee. Heen en weer lopen, hakken billen, knieheffen. Noem maar op.

Introductie met korfbal
Na de warming up werden de kinderen in vier groepen verdeeld en kregen aan ze de hand van enkele spellen een introductie in de sport korfbal. Er werd gerend, gegooid en gescoord met ballen. En om het toch speels te houden werd er ook nog een lintjesspel gedaan. Alle kinderen deden enthousiast mee, en liepen van onderdeel naar onderdeel. Halverwege was er nog even tijd voor een pauze met wat limonade.

Échte trainingen (ja, ook buiten in de regen)
Voor we het wisten kwam de tweede groep al aan. En kwamen meer dan 30 kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar het terrein op gelopen. De eerste groep ging de kantine in. Alle kinderen zijn van harte welkom om na de vakantie vier keer gratis te komen proeftrainen. Natuurlijk wilden de kinderen weten wat ze tijdens een echte training gaan doen en of we echt ook buiten trainen als het regent, ‘want jullie hebben toch ook een zaal waar jullie spelen’. Terwijl Manny de laatste vragen beantwoordde en de kaartjes voor een proeftraining mee gaf, werd de tweede groep al meegenomen het veld op om een warming up te doen.

Lachend doorgaan op lagere palen
De tweede groep bestond uit meer dan 30 kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Ze werden vol enthousiasme meegenomen door de oefeningen van de warming up. Ondertussen werden de palen verlaagd en de parcourtjes kleiner gemaakt zodat ook deze groep alle oefeningen kon doen. Er was nog meer enthousiasme te zien, en alle kinderen gingen door tot ze niet meer konden. Even rusten tussen de rondes door en – je zal het niet geloven – ze gingen gewoon weer lachend door. Na alle rondes verzamelden we alle kinderen in de kantine en sloten we af met een bekertje limonade. Net als bij een echte training.

Vier keer gratis proeftrainen
Alle kinderen zijn van harte welkom om vier keer gratis te komen proeftrainen. Voor de kinderen vanaf 7 jaar kan dat op woensdagavond (vanaf 19 augustus) van 18.10-19.00 uur. Kinderen van 3 t/m 6 jaar trainen op zaterdagochtend (vanaf 29 augustus) in de Kangoeroe Klup. De trainingen vinden plaats op ons korfbalveld aan de Henriëtte Blaekweg. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op jc@eemvogels.nl of 06-13280691.

We hebben genoten van de clinic en hopen jullie allemaal nog een keer op het veld te verwelkomen!