Op zaterdag 25 juli is er flink geklust en gepoetst in de Eemvogelkantine. Alles voor een frisse start van het seizoen!

Om 9.30 uur verzamelde een groep Eemvogelleden en ouders zich in de kantine. Bewapend met schoonmaak- en klusspullen Klaar om de kantine en de kleedruimtes onder handen te nemen. De groep splitste zich in klussers en schoonmakers.

De schoonmakers hadden vooraf al een ‘taakverdeling’ gekregen, dus de dames gingen meteen aan de slag. De keuken, de toiletten en de scheidsrechterskleedkamers werden direct aangepakt en grondig schoon gemaakt. Ook de ruimte achter het scherm is helemaal opgeruimd en schoongemaakt, zodat ook de bestuurskamer in ere hersteld kan worden. Daarnaast zijn alle prullenbakken gepoetst en zijn de ramen gelapt zodat we straks vanuit de kantine weer kunnen genieten van de trainingen en wedstrijden. En ja, de ramen bieden nu vrij zicht, want de blauw-gele gordijntjes zijn weggehaald.

De klussers waren ondertussen druk bezig met het maken van een tassenrek. De tassen kunnen straks allemaal netjes opgeruimd worden, zodat je niet hoeft te slalommen als je de kantine binnenloopt. Tevens zijn er nieuwe tafels in elkaar gezet. En is het ‘handoekenprobleem’ dankzij een aantal haakjes in de kleedruimtes voorgoed verleden tijd.

Na het geklus zijn de kleedkamers met behulp van een hogedrukspuit schoongespoten en is de vloer van de kantine stevig geschrobd met een schrobmachine. Van 9.30 tot 17.00 uur is er hard gewerkt en dat heeft een schone en opgeruimde kantine opgeleverd, met een mooi tassenrek!

Het oogt wellicht nog wat kaal, maar met een aantal korfbalposters en foto’s zullen we snel de Eemvogeltouch aanbrengen. Zodra in oktober de gemeenteraad een definitieve beslissing genomen heeft onze accommodatie, zal er een commissie gevormd worden om de kantine verder op te knappen en nog meer te voorzien van het Eemvogelgevoel.

Klussers en poetsers, bedankt voor het helpen!
Laat het seizoen maar beginnen!