Gister speelde De Eemvogels 1 de eerste officiële competitiewedstrijd in de 3e klasse. Na twee gewonnen wedstrijden in de afgelopen weken, was het gevoel goed. Hemur Enge 1 (ook gepromoveerd van de 4e naar de 3e klasse) was de tegenstander die verslagen moest worden.

Onder leiding van de nieuwe coach Cor van Dijk had het team een vliegende start en stond het al snel met 3-0 voor middels doelpunten van Nienke van Berkel en Jordi Mast en Jeremi Mast. Hemur Enge liet meteen zien dat ook zij met recht gepromoveerd waren naar de 3e klasse en niet met een nederlaag naar huis wilden. En zo stond de stand al snel 3-3.

De Eemvogels toonde veerkracht en door een aantal goede keuzes te maken liep de ploeg steeds verder uit op Hemur Enge. Een afstandschot van Jeremi Mast, een kans onder de korf van Jeroen van Kappel en een mooie omdraaibal van Daniëlle Ras maakten dat de thuisploeg met een ruime voorsprong van 12-6 de rust in ging.

Tijdens de rust vertelde coach Cor van Dijk dat de wedstrijd nog lang niet was gewonnen maar eigenlijk pas net was begonnen. Verwacht werd dat de tegenstanders zeer gemotiveerd de kleedkamer uit zouden komen. De opdracht was: bij elke bal druk zetten zodat de tegenstander niet in hun spel kon komen.

Zo gezegd zo gedaan, Hemur Enge kreeg geen enkele kans meer om de wedstrijd eventueel te keren. Door onder andere Irina van der Wal, die scoorde middels een mooie actie achter de korf, liep De Eemvogels verder uit naar een stand van 15-7. In de laatste 10 minuten was er nog een wissel bij De Eemvogels, Mariëlle Luijk kwam in het veld voor Daniëlle Ras. Aan Henk Luijk de eer om de eindstand van de eerste wedstrijd op 18-7 te zetten.

De Eemvogels heeft tijdens deze eerste wedstrijd laten zien dat ze in de 3e klasse thuishoren.