Nadat vorige week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen net werd verloren, speelde de D1 afgelopen zaterdag in Amersfoort tegen MIA. Vooraf was afgesproken om met verzorgd spel te proberen goede aanvallen op te zetten om zo de eerste doelpunten van het seizoen te maken. Na een 9-2 ruststand in het voordeel van De Eemvogels zagen de coaches en vele toeschouwers hoe de spelers een indrukwekkende 12-2 overwinning wisten binnen te slepen.

In een nieuwe samenstelling en nu voor het eerst in teee vakken, was het voor de D1 de afgelopen weken nog even wennen. In de eerste wedstrijd werd duidelijk dat de verdediging goed stond en dat het zeker niet aan de inzet lag. Aanvallend was het nog wennen aan het grote veld en aan het opzetten van aanvallen en daarom werd afgesproken om deze wedstrijd veel te oefenen met verschillende manieren van aanvallen. De tips van de coaches vooraf waren niet aan dovemansoren gericht want de D1 ging flitsend van start. Marit wist met haar eerste balcontact de bal mooi door de korf te schieten en direct daarna deed Nathanja hetzelfde.

De hele eerste helft werd er rustig en verzorgd aangevallen en was het mooi om te zien dat iedereen in deze aanvallen betrokken werd. Ylva en Julia wisten steeds goed de aangeef te pakken om zo Rutger en Simon vrij te spelen voor de doorloopbal. Simon wist überhaupt niet wat missen was deze wedstrijd en schoot de ene na de andere bal raak. Ging de bal een keer over de korf dan stond July direct klaar om de rebound af te maken. In het andere vak stond Gitta telkens op de goede plek en wist zij in de vang en in de aangeef haar teamgenoten veel kansen te bieden. Bij rust stond er een 9-2 voorsprong op het bord want naast het goede aanvalsspel stond de verdediging gewoon goed.

In de tweede helft ging het team op dezelfde voet door, verdedigend werd er niets meer weggegeven en aanvallend werd er van alles geprobeerd om de score uit te breiden. Uiteindelijk wist de D1 na nog 3 doelpunten de eindstand op 12-2 te bepalen en daarmee een mooie eerste overwinning van het seizoen te behalen.