Na het goede najaar seizoen op het veld werd een aantal weken geleden aangevangen met de zaalcompetitie. In de zaal is de C1 in de 4e klasse ingedeeld en klasse hoger dan op het veld. Hieronder een overzicht van de resultaten van de eerste drie wedstrijden.

De 1e wedstrijd speelde het team uit bij Victum/Warchild C2 te Houten.

Vanaf het begin had de ploeg uit Soest het moeilijk tegen deze tegenstander die het tempo in de wedstrijd meteen hoog legde. Voordat het ploeg het doorhad stond er al 2-0 op het scorebord. Hierna leek het even wat beter te lopen maar liep Victum toch uit naar een 6-0 voorsprong bij rust. Ontdaan gingen de Soesters de rust in. Besloten werd om de wedstrijd in ons eigen tempo te gaan spelen en te gaan voor het doelpunt. Dit lukte en direct na rust was het Ingmar die met een doorloopbal de Soester eer redde. Daarna volgden er kansen over en weer. Halverwege de 2e helft verhoogde Victum het tempo en liet de Soester ploeg zich verleiden hierin mee te gaan hetgeen 5 snelle tegendoelpunten opleverde. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en scoorde beide ploegen nog 2 maal. Voor de Eemvogels waren dat Lars met een afstandschot en Mika met een doorloopbal. Eindstand een 13-3 nederlaag.

Dan moest het afgelopen zaterdag maar gebeuren tegen Synergo C2. Vol goede moed ging De Eemvogels de strijd weer aan. Toch was het Synergo die de score snel opende en de 0-1 op het scorebord zette. De Soester ploeg rechte haar rug en liet zien dat zij wel degelijk goed kunnen korfballen en strijdlustig waren. Er volgde vele kansen alleen de bal wilde er niet invallen. In plaats van de gelijkmaker kwam Synergo op 0-2. Direct hierna was het Lars die De Eemvogels met een mooi schot terugbracht in de wedstijd. Vervolgens drongen De Eemvogels aan op de gelijkmaker, maar tegen de verhouding in viel de bal toch in de verkeerde korf. Net voor rust viel daar ook nog de 1-4.

De tweede helft gingen De Eemvogels op jacht naar de aansluiting. Er werd hard gewerkt en er volgden de nodige kansen, de bal wilde er telkens net niet in. Net voor tijd verzilverde Synergo nog wel een kans en werd de eindstand van 1-5 op het scorebord gezet. De Eemvogels hebben in deze wedstrijd laten zien dat zij zeker kansen hebben deze competitie en met een beetje meer geluk was het eerste punt gepakt.

Ook na de 3e speelronde is de C1 van De Eemvogels nog zonder punten. Uit bij Viko C1 werd afgelopen zaterdagmiddag met 8-1 verloren.

De Eemvogels het vooral moeilijk met het fysiek stevige spel van Viko, het verschil zat echter vooral in de afronding. Waar beide ploegen kansen kregen schoot Viko in de eerste helft de 5 kansen die het kreeg erin en lieten de Soesters hun kansen onbenut. Een 5-0 achterstand was er dan ook in de rust te zien.

De tweede helft lieten De Eemvogels zien wat hard werken was, men durfde de fysieke duels aan te gaan en was eigenlijk de betere ploeg. Na de 6-0 was het Lars die met een afstandsschot de 6-1 op het scorebord zette en de Soester eer redde.

Daarna waren de beste kansen voor De Eemvogels en kreeg de ploeg tot 2x toe niet een strafworp die zij verdienden. Maar zoals zo vaak, als je zelf de kansen niet benut doet de tegenstander dat uiteindelijk wel. Viko wist nog 2x maal de korf wel te vinden en daarmee de 8-1 eindstand op het scorebord te zetten. Een uitslag die een groter verschil tussen de ploegen doet vermoeden dan er daadwerkelijk was.