Om onze jeugdteams beter te kunnen begeleiden staat er vanaf dit seizoen een driehoek om ieder team. De driehoek bestaat uit de trainers/coaches, een teamouder en een trainerscoördinator.

Om de jeugdteams te laten groeien is het belangrijk dat zij goed begeleid worden. Voorheen werd dit enkel gedaan door de trainers/coaches van het team. Dit seizoen is dit uitgebreid met een teamouder en een trainerscoördinator. De TC (technische commissie) is blij dat er voor ieder team een ouder gevonden is die het team wil ondersteunen.

Hoe ziet de driehoek van trainers/coaches, teamouder en trainerscoördinator eruit? Hieronder een korte toelichting op de taakverdeling.

Trainers/coaches

De trainers/coaches verzorgen de korfbaltechnische zaken. Zij geven de trainingen en coachen het team bij de wedstrijden. De kortste taakbeschrijving, maar de belangrijkste pijler uit de driehoek.

Teamouder

De teamouder ondersteunt de trainers/coaches door zoveel mogelijk niet-korfbaltechnische zaken uit handen te nemen. Denk hierbij aan het maken van een rijschema, het opvangen van kinderen bij afwezigheid van de trainer/coach en het contact met de andere ouders. Ook helpt de teamouder bij de teambuilding, bijvoorbeeld door het enthousiasmeren van spelers voor activiteiten en het informeren van spelers en ouders over (belangrijk) Eemvogelnieuws.

De taken die de teamouder nu oppakt lagen voorheen bij de trainers/coaches. Dankzij de teamouders kunnen de trainers/coaches zich nu volledig richten op de trainingen en wedstrijden.

Ieder team heeft een teamouder:

  • A1: Jerry Koning
  • A2: Ed Beuving
  • B1: Richard van Sas
  • C1: Esther Visser
  • D1: Claudia Plekkepoel
  • E1: Maurice van Dillen en Astrid van der Veen
  • F1: Stefanie van Amelsvoort
  • Kangoeroes: Marjol Zwart

Trainerscoördinator

De trainerscoördinator is er voor de trainers/coaches. De coördinator helpt de trainers op korfbaltechnisch en pedagogisch gebied. Ze komen regelmatig kijken bij de trainingen en wedstrijden en kunnen de trainers/coaches daardoor gericht advies geven.

We hebben drie trainerscoördinatoren:

Heb je vragen over de begeleiding van de jeugdteams? Neem dan contact op met de TC: tc@eemvogels.nl.