Na de winst in Hilversum vorige week was de aansluiting bij de koplopers er. Voor De Eemvogels was het daarom zaak om, na drie uitwedstrijden op rij, eindelijk weer eens thuis te spelen en de aansluiting te behouden. Koveni uit Nieuwegein was de tegenstander in Soest. Een zeer sterke eerste helft van Soesterse kant betekende een 11-7 ruststand. Een moeizame tweede helft van beide kanten maakte dat De Eemvogels niet meer in gevaar kwam. Eindstand 14-10.

Op een zaterdagmiddag in oktober begon op een zonovergoten veld de eennalaatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Vooraf was de verwachting dat het een gelijkopgaande wedstrijd zou zijn en dat winst voor beide ploegen een must was om aansluiting te behouden. Koveni kwam goed uit de startblokken met korte aanvallen en twee doelpunten op rij. Na de eerste treffer van Jeremi Mast kwam Koveni nog een keer terug, maar in het restant van de eerste helft waren de Soesters oppermachtig. Vier doelpunten van Henk Luijk, nog twee treffers van Jeremi Mast en doelpunten van Daniëlle Ras en Ilse en Koen van Barneveld betekenden een ruime en terechte voorsprong bij de rust. De korf werd makkelijk gevonden en het spel was goed. Voor De Eemvogels de taak om het geslagen gat in de tweede helft te behouden.

De tweede helft was voor beide ploegen een moeizame. Beide ploegen waren verdedigend goed en het gevolg was dat er amper nog gescoord werd. Koen van Barneveld scoorde zijn tweede doelpunt na rust, maar daarop volgde een periode van 20 minuten zonder treffers van De Eemvogels. Koveni scoorde uiteindelijk wel tweemaal en daarmee leek het nog heel even spannend te worden. Elisa van Hengstum maakte aan alle onzekerheid een einde door met twee treffers de wedstrijd volledig in het slot te gooien.

Komende week speelt De Eemvogels de laatste wedstrijd op het veld thuis tegen ESDO. Bij winst gaat het team met een goede uitgangspositie het komende zaalseizoen in.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 4x, Jeremi Mast 3x, Daniëlle Ras 2x, Elisa van Hengstum 2x, Koen van Barneveld 2x, Ilse van Barneveld 1x