De teleurstelling na de eerste twee wedstrijden was groot voor De Eemvogels. Tegen KCD uit Doorn was er de kans om de eerste punten van het zaalseizoen te pakken. Net als de voorgaande weken was de eerste helft prima en werd er met een voorsprong gerust. De eindstand was nu ook in het voordeel van de Soesters, 16-15.

De eerste helft vertoonde De Eemvogels bij vlagen goed spel. Zeker de eerste 20 minuten was er weinig aan de hand voor de ploeg van Cor van Dijk. Vloeiende aanvallen werden afgerond en verdedigend werd er weinig weg gegeven. Het openingsdoelpunt van Jordi Mast werd opgevolgd door twee mooie treffers van Koen van Barneveld. Jeremi Mast, Hélène van den Heuvel en wederom Koen van Barneveld brachten de tussenstand op 6-3. Treffers van Jeroen van Kappel en Jeremi Mast leken De Eemvogels met een prettige marge de rust in te sturen maar Doorn kwam voor rust terug tot 8-7.

In de vorige wedstrijden duurde het na rust te lang voordat er gescoord werd en ook deze keer slaagde het team er niet in om het gat direct te vergroten. Doorn kwam zelfs op gelijke hoogte. Twee treffers van Hélène van den Heuvel en één van Daniëlle Ras hielden de ploeg in de wedstrijd maar KCD kon goed meekomen in deze gelijkopgaande fase. Elisa van Hengstum gaf daarop met twee treffers het startsein om de overwinning binnen te halen. Jade Kraaikamp en tweemaal Jeremi Mast scoorden in een sterke fase van de thuisploeg. In de laatste 5 minuten stond De Eemvogels verdedigend goed genoeg om de tegenstander op afstand te houden. Twee tegentreffers waren voldoende voor De Eemvogels om de overwinning over de streep te trekken. Daarmee pakte de ploeg dikverdiend de eerste punten van het seizoen.

Komende week is Hemur Enge in Amerongen de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Hélène van den Heuvel 3x, Koen van Barneveld 3x, Jeremi Mast 3x, Elisa van Hengstum 2x, Daniëlle Ras 1x, Jade Kraaikamp 1x, Jeroen van Kappel 1x, Jordi Mast 1x