Nadat de Eemvogels vorige week de eerste punten wisten te bemachtigen was het nu tijd voor een vervolg. Tegen Hemur Enge in Amerongen bleef het vrijwel de volledige wedstrijd gelijk op gaan. In de laatste tien minuten wisten de Soesters een gat te slaan, wat zorgvuldig werd vastgehouden. Eindstand: 13-16

De eerste helft vertoonde De Eemvogels bij vlagen goed spel, maar bleek het team erg slordig in de afronding. Na een kwartier spelen wisten De Eemvogels slechts drie keer te scoren, tegenover zes Amerongse treffers. Tijdens de eerste time-out verzocht coach van Dijk zijn ploeg dan ook om zorgvuldig te passen en aanvallen geduldig op te zetten; de doelpunten zouden dan vanzelf moeten vallen. Vlak voor rust maakte Jeroen van Kappel de aansluitingstreffer, waardoor in de tweede helft nog alles mogelijk was.

Met opnieuw een ruststand van 8-7 sprak coach van Dijk zijn ploeg moed in om het spel van de laatste 10 minuten in de eerste helft door te zetten.

Met een scherpe start van de tweede helft werd de voorsprong dan ook direct gepakt: Elisa van Hengstum, Henk Luijk en opnieuw van Kappel brachten het aantal Soesterse treffers op 10. De jonge ploeg uit Amerongen wist echter constant bij te blijven. Hemur Enge wist tot deze wedstrijd nog geen punten te pakken, maar leken deze wedstrijd er dusdanig op gebrand dit wel te doen. Nadat Luijk en van Hengstum wisten te scoren voor De Eemvogels, leek de tegenstand van Hemur Enge echter gebroken. Bij een gelijke stand van 12-12 wisten De Eemvogels viermaal te scoren: Jordi Mast en Elisa van Hengstum wisten hier driemaal te scoren. Het slaan van dit gat van vier begon echter door de inbreng van invaller Mark Luijk; met meerdere acties in de doorbraak en een uitstekend schot liet hij zich in aanvallend opzicht gelden. Hemur Enge scoorde nog eenmaal tegen en bracht daarmee de eindstand op 13-16.

Met vier punten uit vier wedstrijden staan De Eemvogels bovenin de middenmoot. Met de ingang van de winterstop zal er op 19 januari gespeeld worden tegen Blauw-Zwart. Hierbij zal gepoogd worden aansluiting te vinden met de top.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 4x, Jordi Mast 4x, Jeroen van Kappel 3x, Elisa van Hengstum 3x, Mark Luijk 1x, Jeremi Mast 1x.