Na de zeperd in Doorn van enkele weken geleden lag er voor De Eemvogels nu de kans om het goede gevoel weer terug te krijgen. Het taaie Hemur Enghe was in Soest de tegenstander. Bij rust stonden de Soesters op een voorsprong van 4 punten. In de doelpuntarme tweede helft werd dit gat in stand gehouden, eindstand 12-8.

Met nog drie wedstrijden in de zaalcompetitie heeft De Eemvogels een plek in de top drie nog in eigen hand. Nog belangrijker is dat deze wedstrijden goed benut kunnen worden in de voorbereiding op het veldseizoen waarin De Eemvogels alles nog nog in eigen hand hebben. Zaterdag was Hemur Enghe de tegenstander. De uitwedstrijd werd zeer moeizaam gewonnen en ook deze keer werd een taaie wedstrijd verwacht.

In een slordige eerste helft wist De Eemvogels een redelijk niveau te halen en daarmee een gat van vier punten te slaan. Met zeven verschillende doelpuntenmakers werden de doelpunten netjes verdeeld.

In de tweede helft lag de nadruk op het verdedigen. Het gat van vier punten moest in stand worden gehouden om de punten in Soest te houden. Jeroen van Kappel, Jeremi Mast en Jordi Mast wisten hun tweede doelpunt aan te tekenen. Hemur Enghe wist kort terug te komen tot twee punten verschil, maar wederom Jeremi Mast en de afsluitende treffer van Daniëlle Ras betekenden een 12-8 eindstand.

Over twee weken spelen de Soesters wederom thuis. Dan tegen nummer 2 Blauw-Zwart. In de laatste competitieronde staat de uitwedstrijd tegen koploper SEV op het programma.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Daniëlle Ras 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Jade Kraaikamp 1x, Elisa van Hengstum 1x, Koen van Barneveld 1x