Tegen Blauw-Zwart lag er voor De Eemvogels de kans om een stap richting de tweede plek op de ranglijst te zetten. Het niet afmaken van de kans brak de ploeg echter op en ondanks veel inzet leek een overwinning er nooit echt in te zitten. Eindstand 11-19.

Zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Blauw-Zwart was daarin de tegenstander en in de heenwedstrijd bleek dit al een zeer taaie tegenstander. Alle andere teams werden al minimaal 1 keer verslagen maar in deze wedstrijd bleek Blauw-Zwart met name vanwege het afmaken van de kansen een maatje te groot.

In de eerste helft was de start van de thuisploeg goed en pakte het ook een voorsprong. Blauw-Zwart slaagde er in om op de belangrijke momenten de kansen af te maken. De Eemvogels stapelde kans op kans maar wist hier maar een klein gedeelte van te verzilveren. Bij rust had de thuisploeg drie treffers gemaakt dus in de tweede helft aan het team de taak daar wat aan te doen.

Na rust was met name Koen van Barneveld goed op schot bij De Eemvogels. Met enkele mooi acties wist hij 5 treffers te maken. Eva Kok wist bij haar debuut direct te scoren in haar eerste actie. Ook de ingevallen Rianne Koning wist te scoren. Enkele keren leek de thuisploeg dichterbij te komen, maar Blauw-Zwart bleek altijd in staat om op die momenten mee te scoren. De eindstand kwam uiteindelijk op een 11-19 nederlaag.

Volgende week speelt De Eemvogels de laatste wedstrijd in het huidige zaalseizoen. In Zelhem staat er voor de Soesters niets meer op het spel, behalve dan dat de tegenstander moet winnen om kampioen te worden. Eerder werd thuis al gewonnen van SEV dus het vertrouwen bij de Soesters in een mooie afsluiting van het zaalseizoen is groot.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 5x, Jeremi Mast 2x, Jordi Mast 2x, Eva Kok 1x, Rianne Koning 1x.