Afgelopen zaterdag werd het veldseizoen door De Eemvogels hervat met een uitwedstrijd bij koploper Hebbes. Dit team was in de eerste helft van het seizoen ongeslagen gebleven. Het vertrouwen bij De Eemvogels was echter groot. Op het bloedhete veld werd met geduldig spel een voorsprong opgebouwd. Bij rust was de voorsprong 5 punten (4-9). In de tweede helft werd dit vastgehouden. Bij een 9-14 eindstand werd er afgefloten.

Bij de hervatting van het veldseizoen was duidelijk dat De Eemvogels alles nog in eigen hand had. Er moest dan wel gewonnen worden van Hebbes en er mogen verder eigenlijk geen punten verspeeld worden. De eerste horde was direct een moeilijke. In Utrecht was koploper Hebbes de tegenstander.

De start was duidelijk voor de Soesters. Met twee treffers brak Henk Luijk de score open. Vervolgens wisten achtereenvolgens Jeremi Mast (2x), Jade Kraaikamp en Koen van Barneveld de marge te vergroten. Hebbes kon viermaal wat terugdoen maar de tweede treffer van zowel Jade Kraaikamp als Koen van Barneveld en een doorloopbal van Hélène van den Heuvel brachten het verschil op vijf.

Direct na rust werd een vrije bal afgerond door Jordi Mast en scoorde Koen van Barneveld alweer zijn derde treffer van de middag. Hiermee leek het verzet van de tegenstander gebroken. De thuisploeg probeerde nog wel maar kwam te weinig tot scoren om nog in de buurt te komen. Koen van Barneveld maakte nog zijn vierde doelpunt en Hélène van den Heuvel haar tweede. Het laatste schot en doelpunt was voor Elisa van Hengstum. Hiermee kwam de eindstand op 9-14.

Met het oog op volgend seizoen deden A-junioren Mark Luijk, Aniek van de Hoef en Rianne Koning grote delen van de wedstrijd zeer verdienstelijk mee. Met deze overwinning staat De Eemvogels nu gedeeld eerste, al heeft Gemini op dit moment nog wel minder verliespunten dan de Soesters.

Na alle feestdagen treedt het team thuis aan tegen SGV uit Culemborg.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 4x, Hélène van den Heuvel 2x, Jade Kraaikamp 2x, Jeremi Mast 2x, Henk Luijk 2x, Elisa van Hengstum 1x, Jordi Mast 1x