De TC heeft de teamindeling voor het seizoen 2019-2020 afgerond. Hieronder vind je de teamindeling en een toelichting hierop. Ook de trainers en coaches zijn aan de indeling toegevoegd. Lees goed de begeleidende tekst bij de indeling aangezien daar op een hoop vragen waarschijnlijk al het antwoord te vinden zal zijn.

Senioren

Allereerst wil de TC de personen bedanken die de moeite hebben genomen om met ons mee te denken, die om aanvullende uitleg hebben gevraagd en die zich welwillend hebben opgesteld om tot een zo compleet mogelijke indeling te komen. Zoals eerder aangegeven, was het wat betreft de senioren een enorme uitdaging om de teams compleet te krijgen. In eerste instantie leek het mogelijk om vier seniorenteams samen te stellen. Dat kon als de S3 en S4 bij elkaar zouden ingevallen. We kregen helaas enkele late en onverwachte afmeldingen. Daarom hebben we toch moeten besluiten om deze teams samen te voegen tot 1 team. De TC is van mening dat we hiermee drie goede teams voor de competitie kunnen inschrijven.

Jeugd

Ook voor wat betreft de jeugd willen we iedereen bedanken die ons heeft benaderd met vragen of om mee te denken. We hebben getracht met de wensen rekening te houden indien dat mogelijk was met betrekking tot de leeftijden en het compleet maken van de teams. In veel gevallen is dit gelukt. Helaas -zoals ieder- jaar lukte dat in een aantal gevallen niet. We hebben geprobeerd zo min mogelijk te veranderen aan de conceptindeling.

De D1 wordt ingeschreven als viertal. Dit kan gaandeweg het seizoen nog een 8-tal worden als er leden bijkomen. Bij de oudere jeugd is het aantal dames bij de A1 teruggebracht tot vijf. Dit heeft tot gevolg dat de B1 qua aantallen groter is geworden. Bij de B1 is echter is rekening gehouden met de beschikbaarheid van diverse spelers.

In overleg met de trainers zijn we uiteindelijk op deze indeling uitgekomen. We zijn blij dat het gelukt is. In elk team zitten voldoende spelers en is de speeltijd zo eerlijk mogelijk verdeeld. Er zal zoals ieder jaar vast ook regelmatig ingevallen moeten worden bij andere teams. Op die manier kan iedereen voldoende wedstrijden spelen.

Het duurt nog even maar de trainers en coaches hebben nu al veel zin om met jullie het nieuwe seizoen in te gaan!

Coaches/trainers + vrijwilligerstaken

We zijn als TC blij dat er ook dit jaar zoveel mensen hebben aangegeven te willen helpen met het trainen en coachen. Zoals ieder jaar betekent dit ook dat we mensen teleur hebben moeten stellen. In voorgaande jaren stonden er structureel minimaal 2-3 coaches/trainers per team ingedeeld. Onze vereniging heeft echter ook op andere gebieden de hulp van vrijwilligers hard nodig. We kiezen er daarom dit jaar voor om de coaches/trainers efficiënter in te zetten. Dit houdt in dat we waar mogelijk 1 coach/trainer hebben ingedeeld. In een aantal gevallen hebben we in verband met de beschikbaarheid van trainers, 2 coaches/trainers zijn ingedeeld. Hiermee is duidelijker wie de verantwoordelijkheid draagt voor een team. Dit komt naar ons idee ten goede aan de duidelijkheid en aan de efficiënte inzet van vrijwilligers. Het is helaas geen optie om iedereen te laten coachen en om vervolgens amper scheidsrechters over te houden. Dan kunnen er alsnog geen wedstrijden gespeeld worden.

We hopen dat leden die nu niet ingedeeld zijn ons willen helpen bij anderen taken. Denk aan het fluiten van wedstrijden, het bezetten van de bar of het plaatsnemen in één van de commissies. Voor alle genoemde vrijwilligerstaken hebben we vacatures. We hebben jouw hulp hard nodig! Laten we er met z’n allen voor zorgen dat alle wedstrijden voorzien worden van goede scheidsrechters, dat er in de kantine wat besteld kan worden en dat ook andere commissies door voldoende mensen bezet worden.

In de vragenlijst hebben enkele leden aangegeven na dit seizoen te stoppen. Het was ieders eigen verantwoordelijkheid om dit door te geven aan de ledenadministratie door te mailen naar ledenadministratie@eemvogels.nl.

De trainingstijden voor het komende seizoen volgen in de komende maand.

Teamindeling 2019-2020

S1

Trainer/coach: Cor
Jeremi, Koen, Jeroen, Mark, Jordi
Hélène, Elisa, Ilse, Eva, Aniek, Rianne

S2

Coach: Hans. Trainer: (woensdag): Cor
Sander, Tim, Jesse, Nils
Daniëlle, Jade, Susan, Masja, Thirza

S3

Trainer (woensdag): Jeremi
Franklin, Patrick, John, Frans, Bram, Kees
Maaike, Rianne, Petra, Leanne, Agnes, Shelly

KorfbalFit

Trainer (woensdag): Jeremi
Ton, Jelle, Esther

A1

Trainer/coach: John
Sem, Ingmar, Lars, Mike, Quin
Celina, Tethy, Yuna, Mika, Rachel

B1

Trainers/coaches: Jeremi en Sander
Rutger, Simon, Luka, Stijn
Roos, Julia, Marit, Nathanja, Ylva, Jilly, Sofia, Megan

C1 (8-tal)

Trainers/coaches: Koen en Ilse
Duncan, Jesse, Anouk, July, Elyanne, Fenna, Amy, Sanna, Merel

D1 (4-tal)

Coaches: Astrid en Maurice. Trainers: Eva en Aniek
Sem, Jelle, Cas
Lynn, Isabel, Kirsten, Lisa

E1 (4-tal)

Trainer/coach: Hélène
Tygo, Quirine, Esmée, Jody, Myrthe, Fenna

Kangoeroes

Trainers: Ilse en Hélène
Matthijs, Kyan, Ilse, Philou