Tegen hekkensluiter SGV lag er voor De Eemvogels de kans om koppositie vast te houden. Ondanks een vroege achterstand is winst voor De Eemvogels nooit in gevaar gekomen. Ruststand 8-1, eindstand 13-5.

Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd na het zaalseizoen op het programma. SGV was daarin de tegenstander en in de heenwedstrijd bleek dit geen gemakkelijke tegenstander. Door fysiek spel van deze stugge tegenstander leken de doelpunten niet gemakkelijk te vallen. Ondanks een solide overwinning in Culemborg heerste er voor de thuiswedstrijd geen onderschatting.

In de eerste helft was de start van de thuisploeg goed, ondanks een eerste treffer van SGV. Dit bleek echter direct de enige uittreffer.  Zes verschillende spelers van de Eemvogels wisten te scoren, waardoor er beide ploegen de rust in gingen met een stand van 8-1. Een overwinning leek niet in gevaar, mits de Soesterse ploeg dezelfde dominante wijze van spelen vol zouden houden.

Na rust ontbrak de felheid van de eerste helft, waarna SGV opnieuw de eerste treffer van de helft wist te maken. In de tweede helft scoorden beide ploegen om en om, maar kwam de voorsprong van De Eemvogels nooit in gevaar. Ook Jade Kraaikamp wist een doelpunt te scoren, waarna het slotakkoord met twee treffers op naam kwam van Jeremi Mast. Met een stand van 13-5 sloot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Volgende week speelt De Eemvogels, opnieuw thuis, tegen Gemini uit Gouda. De eerste plek staat in deze wedstrijd op het spel: De Eemvogels staat, gezamenlijk met Hebbes, op 14 punten uit 9 wedstrijden. Gemini heeft zowel een wedstrijd minder gespeeld als een punt minder. In Gouda bleek Gemini echter en maatje te groot voor de ploeg uit Soest. Na twee overwinningen is het vertrouwen echter groot en is volgende week de kans om dit te tonen in deze belangrijke wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Henk Luijk 3x, Danielle Ras 2x, Jade Kraaikamp, Hélène van den Heuvel, Jeroen van Kappel, Jordi Mast 1x.