Met nog twee wedstrijden in de veldcompetitie te gaan was de Corvers uit Hilversum de eerstvolgende tegenstander. Eerder dit seizoen werd er in Hilversum gewonnen maar gezien de resultaten tegen dit team in voorgaande jaren was winst geen vanzelfsprekendheid. De Eemvogels begon messcherp aan de wedstrijd en had bij rust een gat van 4 punten (8-4). In de tweede helft kwam dit niet meer in gevaar en werd er een 15-10 overwinning behaald.

Na de winst op Gemini twee weken geleden greep De Eemvogels de koppositie. Bij winst in de resterende twee wedstrijden zou dit betekenen dat het team voor het eerst in de historie kampioen wordt in de wedstrijdklasse. Zover was het echter nog lang niet want eerst was het altijd lastige De Corvers de tegenstander in Soest.

In de hitte ging de thuisploeg uitstekend van start. Van de eerste zeven aanvallen werden er vijf met een doelpunt afgerond. Henk Luijk, Hélène van den Heuvel, Jeroen van Kappel, Koen van Barneveld en Jordi Mast scoorden allen eenmaal. Het restant van de eerste helft verliep iets gelijkmatiger. Jeroen van Kappel en Henk Luijk scoorden nogmaals voor de Soesters en Corvers wist hier vier treffers tegenover te stellen. Vlak voor rust maakte Elisa van Hengstum de 8-4 en dat was ook de ruststand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het speelbeeld. Telkens als de Corvers wisten te scoren werd daar direct op geantwoord met een Soesterse treffer. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle en wist nog enkele mooie treffers te maken. Jeremi Mast scoorde kort na rust en ook Ilse van Barneveld kwam tot scoren. Jeroen van Kappel, Hélène van den Heuvel en Koen van Barneveld slaagden er allen in hun doelpuntentotaal nog wat op te schroeven. Met name de laatste treffer van Koen van Barneveld was technisch van een hoog niveau. Bij 15-10 werd er afgefloten en daarmee was de laatste thuiswedstrijd afgerond.

Over 2 weken (15 juni 15.30) speelt De Eemvogels in Nieuwegein de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst is het team kampioen, bij iedere andere uitslag zijn de Soesters afhankelijk van de resultaten bij andere teams. Wij vragen iedereen om ons bij deze belangrijke wedstrijd te komen steunen!

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel 4x, Koen van Barneveld 3x, Hélène van den Heuvel 2x, Henk Luijk 2x, Elisa van Hengstum 1x, Ilse van Barneveld 1x, Jeremi Mast 1x, Jordi Mast 1x