We zijn alweer bij de allerlaatste competitieronde van dit seizoen. De tweede helft van de veldcompetitie bracht veel teams diverse overwinningen. Zelfs zoveel dat er op dit moment 5 teams de kans hebben om kampioen te worden.

In totaal doen 4 jeugdteams en 1 senioren team nog mee om de prijzen. Komende zaterdag spelen op ons veld zowel de D1 als de C1 om 11.45 thuis. Door de goede resultaten van de afgelopen weken zijn beide teams inmiddels al kampioen en kunnen zij niet meer ingehaald worden door de andere teams. Het belooft zaterdag dan ook een groot feest te worden als deze teams tegelijkertijd de ongeslagen status proberen te behouden en daarna gezellig het kampioenschap te gaan vieren.

Voor de twee andere jeugdteams is het nog niet beslist. De B1 had woensdag al een kans om het kampioenschap te pakken maar dit lukte helaas net niet. Komende zaterdag spelen zij in Amersfoort tegen medekoploper MIA. Bij winst is het team kampioen, bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat van een andere wedstrijd. Alle kansen dus om alsnog de eerste plek op te eisen. Deze wedstrijd begint om 12.45 in Amersfoort.

Naast de B heeft ook de A1 nog kans op het kampioenschap. Daarbij zijn zij echter wel afhankelijk van het resultaat van een andere wedstrijd. Het team moet zaterdag in Kampen winnen van Wit-blauw en dan moet koploper Wolderwijd verliezen. Alleen dan is de A1 alsnog kampioen. Succes allemaal!

Het slotstuk van de dag is de wedstrijd van S1 in Nieuwegein. Voor het eerst in hele lange tijd kan dit team een kampioenschap in de wedstrijdklasse behalen. Bij winst is het team zeker van de eerste plaats. Bij elk ander resultaat is het team afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd van de nummer 2 op de ranglijst. We hopen op de steun van de vereniging en alle mensen die De Eemvogels een warm hart toedragen. De kampioenswedstrijd van S1 begint om 15.30 in Nieuwegein. Tot dan!